Kumpen-Longin-Makelberge en de Audi van PK Carsport opnieuw aan de leiding in de BRCC Endurance

Dankzij hun derde plaats in het kader van de 600 km van Spa - Belgian Euroseries, hebben Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge opnieuw de leiding in handen in de BRCC Endurance. Tijdens de Belgian Masters in Zolder, op 12 en 13 oktober, kan PK Carsport de Audi R8 LMS een derde nationale titel schenken in vijf jaar tijd.

Aan de leiding na hun zege in de openingsmanche van de BRCC Endurance in Zolder, moesten Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge vervolgens vooraan de rol lossen als gevolg van brute pech, zoals de lekke band in de laatste ronde tijdens de Spa Euro Race of een kapotte sensor tijdens de meeting van de 24 Uren van Spa. Dit keer kende het trio van PK Carsport een eerder rustig weekend... hoewel! “Ik nam een prima start", vertelt Bert Longin. “Ik slaagde erin de twee Aston Martins Vantage, die vanop de eerste startrij vertrokken, meteen voorbij te gaan. Maar al in de eerste ronde werd ik in de pif-paf achteraan aangereden door Michaël Schmetz... Ik ben op het gas blijven staan waardoor ik gelukkig niet ben komen vast te zitten in de grindbak. Vanzelfsprekend verloor ik wel wat tijd en heel wat plaatsen tijdens dit avontuur. Jammer en vooral onnodig, want met zijn extra pk’s had Michaël me drie bochten verder, op weg naar Blanchimont, gemakkelijk kunnen inhalen. Maar goed, ik heb mijn weg gelukkig kunnen verderzetten en heb vervolgens aangevallen tot mijn stint erop zat."

Drie uur later, toen hij als derde werd afgevlagd, wist Anthony Kumpen dat het trio waarvan hij samen met Bert Longin en Maarten Makelberge uitmaakt, een heel goede zaak had gedaan met het oog op het kampioenschap. “We pakken de punten van de 3de plaats, winnen onze klasse en de vorige leiders Bouvy-Coens-Grandjean hebben opgegeven", aldus de Hasselaar. “We staan weer vooraan en alles zal worden beslist tijdens de Belgian Masters in Zolder. Vandaag was er niets te beginnen tegen de Aston Martins die twee à drie jaar jonger zijn dan onze Audi en dus sterker zijn. Maar, in Zolder speelt het vermogen een minder belangrijke rol, zeker als het zou regenen. We gaan er dus al ons gewicht in de schaal werpen om de titel te pakken."

Drie jaar na de Belgische titel te hebben gepakt met de Audi R8 LMS van WRT, kan Anthony nu opnieuw zegevieren met PK Carsport. Als je dan ook weet dat Tim Verbergt en Jean-François Hemroulle in 2009 de beste waren, zou het de derde maal in vijf jaar tijd zijn dat Audi piloten de titel pakken op het einde van het seizoen. Maar zover is het nog niet!

"De finale in Zolder belooft boeiend te worden", kijkt Maarten Makelberge, de derde man van PK Carsport, vooruit. “Er als leider starten is voor mij een droomscenario! Ik was in het begin van de week wat ziek en het liep dan ook niet helemaal zoals ik wou, maar ik ben ervan overtuigd dat het in Limburg een stuk beter zal gaan. Ik ken de omloop een stuk beter en hoop dan ook mijn steentje te kunnen bijdragen bij het eventueel behalen van de titel."

Drie ploegen strijden nog volop mee voor de eindzege want achter de leden van de Belgian Audi Club, die 208 punten tellen, staat de Porsche van Derdaele en Heyer met 203 punten. De Aston Martin Vantage van Verbergt-Redant-Dupont telt 196 punten. Alles is dus nog mogelijk en een bezoekje aan Zolder op zondag 13 oktober zal dus zeker de moeite lonen!