Persoonlijke gegevens

Anthony Kumpen
  • Naam: Anthony Kumpen
  • Leeftijd: 38 (03/11/1978)
  • Nationaliteit: Belg
  • Talenkennis: Nederlands, Engels, Frans, Duits
  • Opleiding: Graduaat Marketing
  • Contactgegevens:
         Runkstersteenweg 370
         B-3500 Hasselt

Palmares

1988-1994 : Karting Meer dan 20 overwinningen
Twee Belgische Titels
1995-1996 : Duitse Formule Renault 7 Podia
1998 : Belcar (7 races) Porsche 993
5 overwinningen in GT2
Belgisch Kampioen in de GT2 klasse
1999 : Belcar (7 races) Porsche 993 Turbo
4 algemene overwinningen en twee 2de plaatsen
Belgisch GT Kampioen
2000 : Belcar (8 races) Chrysler Viper GTS-R
6 algemene overwinningen
Winnaar 24 Uren van Zolder
Belgisch vice Kampioen
  FIA GT : De laatste race van het Kampioenschap voor Paul Belmondo Racing : 4de plaats

Belgische Autosportbelofte van het jaar
2001: FIA GT Paul Belmondo Racing: Chrysler Viper GTS-R
1 pole
2 podia
4 top 5 plaatsen
  Andere races + testen Daytona, Le Mans & Zolder 24 Uren (Porsche, Viper, Viper)
Test Piloot voor European Formula Chrysler + 1 Race (2de startplaats en 1e in de race)
Petit Le Mans voor American Viper Racing (4de startplaats en 3de in de race)
2002: FIA GT Team Carsport Holland Chrysler Viper GTS-R
1 overwinning
5 podia
3de in de teamrangschikking
  Belcar (5 races) GLPK Racing Chrysler Viper GTS-R
2 overwinningen
2 tweede plaatsen
Winnaar 24 Uren van Zolder
Belgisch GT en GTA kampioen
Belgisch Junior kampioen
  Andere races 24 Uren van Daytona
24 Uren van Le Mans
2003: FIA GT Force One met Chrysler Viper GTS-R
2 × pole positie
  Belcar GLPK Racing Chrysler Viper GTS-R
Winnaar 24 Uren van Zolder
Belgisch Algemeen Circuit Kampioen
Belgisch GT en GTA kampioen
Winnaar v/d Gouden Helm
  Andere races 12 Uren van Sebring
24 Uren van Le Mans
2004: Belcar GLPK Racing Chrysler Viper GTS-R
Winnaar 24 Uren van Zolder
Belgisch Algemeen Circuit Kampioen
Belgisch GT en GTA kampioen
  Andere races 24 Uren van Le Mans
24 Uren van Spa
Enkele FIA GT en LMES Races
2005: FIA GT GLPK Corvette Europe Racing: Corvette C5-R
2 overwinningen
3 podia
3e in het constructeurkampioenschap
  Belcar Slechts 3 races met 2 podia
2006: FIA GT GLPK Corvette Europe Racing: Corvette C6.R
1 overwinning
5 podia
  Belcar GLPK Racing: Corvette C5-R
5 overwinningen in 7 wedstrijden
Belgisch Algemeen Circuit Kampioen
Kampioen Klasse 1
2007: FIA GT PK Carsport: Corvette C5-R
1 pole
5 podia
  Belcar PK Carsport: Corvette GT3
2 overwinningen
3 podia
2008: FIA GT PEKA Racing: Saleen SR7
1 overwinning
  Belcar Gravity Racing: Mosler GT3
4 overwinningen
3 podia
2009: FIA GT PK Carsport: Corvette C6.R
2 overwinningen
3 podia
Winnaar Spa 24H
Vice-kampioen FIA GT1
2010: Belcar WRT: Audi R8 GT3
2 overwinningen
2 podia
...
  Other Races Winnaar 24H Zolder (5e overwinning en recordhouder)
...
2011: Belcar KRK Racing: Mercedes SLS GT3
2 overwinningen
3 podia
...
  Other Races Tweede plaats 24H Zolder
...
2012: BES KRK Racing: Mercedes SLS GT3
1 podium
...
  Other Races Winnaar 24H Zolder met Belgian Audi Club (6e overwinning en recordhouder)
...
2013: BRCC Belgian Audi Club PK Carsoprt: Audi R8 GT3
1 overwinning
5 podia
...
Belgisch GT Kampioen
2014: BRCC Belgian Audi Club PK Carsoprt: Audi R8 GT3 ultra
1 overwinning
2 podia
  Nascar Whelen Euroseries Heinz Performance Chevrolet SS by team PK Carsport
1 overwinning
6 podia
10 top 5 finishes
12 top 10 finishes
Nascar Whelen Euroseries Kampioen
2015: Nascar Whelen Euroseries Heinz Performance Chevrolet SS by team PK Carsport
1 overwinning
6 podia
8 top 5 finishes
10 top 10 finishes
2016: Nascar Whelen Euroseries Heinz Performance Chevrolet SS by team PK Carsport
5 overwinningen
8 podia
10 top 5 finishes
12 top 10 finishes
Nascar Whelen Euroseries Kampioen