Met Kumpen-Goossens-Soulet-Sougnez naar Zolder 24 Hours - De Renault Mégane Silhouette Delahaye daagt GT’s uit in 24 Hours of Zolder

Het Delahaye Renault Team neemt over enkele weken aan de 24 Hours of Zolder deel en dat met de gloednieuwe Mégane Silhouette. De 24 Hours of Zolder vinden op 22 en 23 augustus plaats. Het team zet er een droomkwartet in met als namen op de zijkant van de mooie en snelle Silhouette: Kumpen-Goossens-Soulet-Sougnez.

“We dromen er nu al enkele jaren van om de Mégane Trophy Endurance in een wedstrijd over 24 uur in ons eigen land in te zetten", legt Pierre Sevrin uit, één van de twee sterkhouders van het team DRT. “Maar het reglement liet ons, of andere snelle silhouettes niet toe. Maar zodra we wisten dat de 24 Hours of Zolder een open race, voor GT’s, toerismewagens en silhouettes zou zijn, begonnen we aan een project en wij tekenen, net zoals enkele van onze voornaamste concurrenten uit de BTCS dus present. Na de zeges in de 12 Uur van Spa de voorbije jaren, de tweede plaats dit jaar en de tweede plek eerder in de 24H of Dubai 2008, waar toch ook wagens uit GT2 en GT3 aan de start stonden, weten we dat we een realistische kans op een sterk resultaat maken. Onze Mégane in BTCS-configuratie is een onvermoeibaar en onverslijtbaar uithoudingsdier, waarmee we zeker aanspraak op het podium maken."

Om de handschoen tegen Ferrari, Porsche, Dodge, Aston Martin, Audi, Lamborghini en BMW op te nemen, doet Delahaye op een dreamteam beroep. Het viertal dat in de Renault zal plaatsnemen, telt maar liefst tien zeges in Zolder, verdeeld over de recordmannen Anthony Kumpen (2000, 2002, 2003 en 2004) en Marc Goossens (1997, 1998, 2005 en 2007), Maxime Soulet (2006 en 2007) en zij krijgen het gezelschap van de snelle youngster uit de BTCS Ludovic Sougnez.

“We zullen trachten alles optimaal voor te bereiden en daarom wilden we een zeer sterk en gebalanceerd team. Zij kunnen een strak ritme aanhouden, zonder evenwel de mechaniek te forceren. En als we dan even pech kennen en moeten aanvallen, ja, dan hoef ik er geen tekening bij te maken dat deze vier heren daartoe zeker in staat zijn...", maakt Gilles Terlinden een eerste vooruitblik af. De Mégane krijgt een eerste vuurdoop in Zolder op 13 augustus.