Sterke prestatie niet beloond.

Anthony Kumpen reed afgelopen zaterdag, lange tijd aan de leiding in de 24u van Zolder. Gedurende enkele uren mocht hij dromen van een vijfde zege in Zolder en de dubbel Francorchamps – Zolder. Maar het mocht niet zijn.

"Inhoudelijk en sportief gezien hebben we een sterke prestatie neergezet" zegt Anthony Kumpen. "We kwalificeerden ons met de vierde tijd, dat op zich was al beter dan verwacht. Zaterdagnamiddag staken we met de piloten de koppen bij elkaar en beslisten om, bij aanvang van de wedstrijd, geen zotte dingen te doen en gestaag het ritme te verhogen. Het plan was om toe te slaan bij het vallen van de nacht… en dat plannetje werkt want rond 23.00 u pakten we de leiding en bouwden we onze voorsprong stelselmatig uit."

Iets over half wedstrijd werden Kumpen en co geconfronteerd met een eerste tegenslag. "Marc Goossens kreeg af te rekenen met een klapband. We verloren wat tijd en gingen als tweede terug de baan op maar de leider moest toen nog binnen komen en tevens stonden we op een andere strategie. Tot dat ogenblik was er geen vuiltje aan de lucht. Een uurtje later stopte de wagen zonder enige waarschuwing. Geen alarm, geen verklikkerlichtje, niets. De wagen werd naar de pits getakeld waar oliedruk, water, temperatuur werd nagekeken. Alles was normaal. Waarschijnlijk is er iets stuk gegaan in de motor maar wat het precies is moet duidelijk worden na een analyse."

"Jammer dat het zo moet eindigen. We reden goed, hadden het best naar onze zin en het team leverde puik werk. Jammer dat we die inzet niet konden belonen met een zege."