Twee Dream Teams met een Audi R8 GT3 LMS van WRT

Een jaar geleden, voor de start van het seizoen 2009, was de Belgian Audi Club maar wat trots om de nieuwe Audi R8 GT3 LMS aan het Belgische publiek voor te kunnen stellen. Het doel was duidelijk: de mooie GT uit Ingolstadt promoten in België in de hoop privéteams warm te maken om deze wagen vanaf 2010 in te zetten. Een jaar later mag deze missie als geslaagd beschouwd worden! Niet enkel behaalden Tim Verbergt en Jean-François Hemroulle de Rijderstitel in de Belgian GT 2009, de Belgian Audi Club zal nu ook effectief Belgische rijders kunnen steunen die in 2010 met deze Audi R8 GT3 LMS aan Belgische wedstrijden zullen deelnemen.

Inderdaad, de Belgische structuur WRT bevestigde zijn deelname met twee Audi's R8 GT3 LMS aan de Belcar, de oorspronkelijke benaming van het Belgisch Kampioenschap voorbehouden aan GT-wagens. Bovendien pakt het team, dat wordt geleid door zakenman Yves Weerts, ingenieur René Verbist en piloot Vincent Vosse, uit met twee rijdersduo's van topniveau.

"Onze eerste betrachting was het aantrekken van vier goede rijders", aldus Vincent Vosse, die zich in 2010 hoofdzakelijk zal concentreren op het management van het nieuwe team en minder tijd zal investeren in zijn sportieve carrière.
"Met enerzijds Bert Longin en François Verbist en anderzijds Anthony Kumpen en Grégory Franchi, denk ik dat we erin geslaagd zijn om twee topduo's vast te leggen die vooraan mee moeten kunnen strijden voor de titel. Ik ben ook bijzonder blij met de steun van Audi Import en dit via de Belgian Audi Club. De relatie met J.G. Mal-Voy, die ik goed ken sinds ik als piloot in '95, '96 en '97 voor de Club uitkwam, is excellent. Ik ben er zeker van dat zijn ervaring en zijn contacten met Audi Sport tijdens het seizoen zeker van pas zullen komen."

Ook bij de piloten enkel positieve geluiden. Na een carrière in de eenzitterij (hij behaalde een podiumplaats in de Grote Prijs van Monaco in de FR 3.5) en een seizoen in de FIA-GT, kijkt Grégory Franchi (27 jaar) uit naar de start van het seizoen.
"Toegegeven, ik ben ongeduldig", lacht de Luikenaar.
"Vorig seizoen opteerde ik voor een sabbatjaar omdat ik geen mogelijkheid zag om een kampioenschap af te werken in een goede context. Toen Vincent me echter vertelde van zijn ambitie om een team uit de grond te stampen, twijfelde ik geen ogenblik. Ik heb me dan ook volledig toegelegd op het Audi project. Anthony en ikzelf zullen een uitstekend team vormen en ik kijk al vol ongeduld uit naar de eerste keer dat ik achter het stuur kruip."

Een enthousiasme dat wordt gedeeld door Anthony Kumpen (31 jaar):
"Ik vind het alvast een van de meest professionele Belcarprojecten van de afgelopen jaren", erkent de Hasselaar.
"Ondanks het feit dat het om een nieuw team gaat, merk je dat Vincent Vosse, René Verbist en Yves Weerts er een zeer professionele autosportvisie op nahouden. Kunnen rekenen op de steun van de invoerder en de Belgian Audi Club, dat zo een prestigieus verleden heeft in de Belgische autosport, is ook een bewijs van kwaliteit. En ook Greg, mijn ploegmaat, hoeft zijn snelheid niet meer te bewijzen. Het mag duidelijk zijn: wij gaan in 2010 resoluut voor de titel!"

Terwijl Anthony en Grégory pas voor het eerst samen op pad gaan, is dit niet het geval voor de bemanning van de tweede wagen.
"Bert en ik verstonden elkaar perfect vorig jaar toen we een Porsche deelden van First Motorsport", benadrukt de uit Bergen afkomstige François Verbist(26 jaar).
"Ik wilde dus maar al te graag terug samen met hem aan de slag en samen een stapje hoger gaan, iets wat ik sinds mijn debuut altijd heb geprobeerd. Los van het feit dat mijn vader een van de drie leidinggevende figuren is van WRT, was de Audi voor Bert en ikzelf al snel de meest interessante optie. Ik weet dat het team goed werk zal leveren en dat de Audi R8 LMS snel is. Ik apprecieer ook het feit dat ik steun krijg van de Belgian Audi Club. Het ziet er dus prima uit!"

Hij nam het in 2009 geregeld op tegen de Audi R8 GT3 LMS, dus moet Bert Longin (44 jaar) niet meer overtuigd worden van de kwaliteiten van de wagen.
"Deze racewagen ging al meteen heel snel", herinnert zich de Leuvenaar.
"Maar ook naast het circuit is het een auto die je gedachten doet op hol slaan. Verschillende vrienden rijden met een Audi R8 en vinden het fantastisch dat ik dit jaar met deze schitterende wagen ga racen. Daarenboven start ik het seizoen in een uiterst professionele context en kan ik terug rekenen op François. Hij is niet alleen snel en sympathiek, hij staat ook met beide voetjes op de grond. Ik denk dat we in 2010 opnieuw een mooi seizoen tegemoet gaan."

Op 7 april stelt de Belgian Audi Club zijn programma officieel voor. Tijdens het weekend van 10 en 11 april wordt dan in Zolder het seizoen op gang geschoten met een race over 150 minuten. Daarna trekken de deelnemers van de Belcar 2010 naar Francorchamps. Eerst op 4 en 5 juni (150 minuten), vervolgens op 9 en 10 juli (3 uren) en tot slot op 18 en 19 september (4 uren). Het seizoen eindigt met twee wedstrijden in Zolder op 19 en 20 oktober (125 minuten) en de 10 Hours of Zolder op zaterdag 13 november.