Anthony Kumpen in Sterren op de dansvloer!

Vanaf vrijdag 26 maart begint op VTM het vierde seizoen van Sterren op de dansvloer. Tien bekende Vlamingen worden wekenlang ondergedompeld in de wereld van de dans. Anthony Kumpen is één van de tien deelnemers. Samen met zijn danspartner Nicky Vernieuwe wil hij Vlaanderen verbazen.

De 31 jarige Anthony Kumpen is vooral bekend in de autosportwereld. Vorig seizoen eindigde Kumpen tweede in het FIA GT kampioenschap, dat is het wereldkampioenschap voor GT wagens, en won hij de 24 u van Francorchamps. Daarnaast heeft hij reeds heel wat Belgische titels op zak. Dit jaar rijdt de snelle Limburger met een Audi R8 GT3 en hoopt hij op een nieuwe Belgische titel. Maar dansen? Tot voor enkele weken was dat iets onbekend voor Anthony Kumpen.

"Maar daar is nu verandering in gekomen" zegt Anthony Kumpen. "Eind oktober, begin november werd ik gevraagd of ik wou deelnemen aan de nieuwe reeks Sterren op de dansvloer. Ik heb even mijn agenda’s bekeken en toen bleek dat ik zowel de uitzendingen als de voorafgaande trainingen, kon combineren met mijn dagelijkse bezigheden heb ik meteen toegehapt. Ik ben nu al enkele weken hard aan het trainen om het dansen onder de knie te krijgen want ik ben een sporter en als ik aan iets deelneem dan wil ik graag … winnen, maar ben nuchter genoeg om te realiseren dat het heel moeilijk gaat zijn met 0 ervaring. In de autosport heb ik de dingen meestal onder controle, bij het dansen is dat toch ietsjes anders vermits mijn danspartner de leiding heeft, nu toch nog" lacht Kumpen.

Dansen is iets totaal nieuw voor Anthony Kumpen. "Tijdens een feestje zie je me nooit op de dansvloer. Ik verkies een rustig gesprek met vrienden boven al dan niet sierlijk bewegen op de dansvloer. Samen met Nicky ben ik nu al enkele weken aan het trainen en ik begin het leuk te vinden. We trainen ’s avonds laat en in het weekend en staan gemiddeld 20 uur per week op de dansvloer. Wat me opvalt is dat dansen echt vermoeiend is, dat je een goede fysiek en uithouding moet hebben. Gelukkig is dat laatste geen probleem voor mij en dat is misschien een voordeel. Aan de andere kant hebben acteurs en zangers meer ervaring met muziek en op een podium staan, dat is voor mij dan weer een groot nadeel."

Op het eerste zicht hebben dansen en autosport niets gemeen, of toch? "Het zijn fysisch beide zeer zware en vooral onderschatte sporten die in België redelijk weinig aan erkenning krijgen. Ieder land heeft zijn traditionele sporten die heel veel in de spotlights komen. Zo is autosport bijzonder populair in Duitsland en Engeland. De Russen zijn weg van dansen en de Belgen hebben het wel voor voetbal, wielrennen en tennis. Dat heeft gewoon met de traditie van het land te maken en daar kan je weinig aan veranderen. Maar een programma als Sterren op de Dansvloer heeft de danssport toch wel een boost gegeven in België, misschien krijgt autosport in de nabije toekomst ook iets meer aandacht."

En er is nog een raakpuntje. "Sterren op de dansvloer is een internationaal format en vorig jaar won Helio Castroneves sterren op de dansvloer in de Verenigde Staten. Castroneves won vorig jaar de legendarische 500 mijl van Indianapolis."

De eerste live uitzending is op 26 maart om 20.40 u. Tegen die datum wil Anthony Kumpen het dansen zo goed mogelijk onder de knie hebben. "Tegen de eerste uitzending wil ik toch minstens drie dansen beheersen en een beetje een basis hebben want eens de uitzendingen elkaar opvolgen komt er wekelijks één dans bij, soms zijn het twee nieuwe choreografieën die op je af komen. Als sporter komt het competitiebeest dan ook een beetje in mij boven, ik wil goed voorbereid aan de start komen en doe niet mee om er zo maar bij te horen. Neen, ik wil het goed doen, presteren. Dat houd ik mezelf ook voor in mijn professionele bezigheden als in de sport. Samen met mijn ervaren danspartner kunnen we er iets mooi van maken. Ik kijk er naar uit en hoop dat Vlaanderen voor mij kiest."

Sterren op de dansvloer is vanaf 26 maart elke vrijdagavond te zien op VTM. Het is een live programma waarin de kijker een bepalende stem heeft. U kan bellen, een sms sturen of kiezen via de rode knop op uw afstandbediening.

Sms ANTHONY naar 6677
Bel 0905-537-07
Digitale kijkers : druk op rode knop