Anthony Kumpen blikt tevreden terug op testsessies

Zondag 11 april start het nieuwe Belcar kampioenschap maar de meeste teams zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen op het kampioenschap, zo ook Anthony Kumpen die de afgelopen week de Audi R8 GT3 twee keer aan de tand mocht voelen.

"Dinsdag voelde aan als een eerste schooldag. Ik maakte op circuit van Nogaro kennis met het team en met de wagen. Het was een bevestiging van wat ik al wist. Het team werkt zeer professioneel en heeft oog voor detail en al het goede wat ik hoorde over de Audi kan ik nu bevestigen. Ik heb een probleemloze dinsdagnamiddag gehad en de tijden die ik reed waren vergelijkbaar met de GT3 wagens van vorig jaar. Ik zat meteen goed in het ritme en dat is altijd fijn bij een eerste kennismaking."

Op donderdag bracht Anthony Kumpen de namiddag door op het circuit van Zolder. "Mijn teamgenoot Greg Franchi reed in de voormiddag, ik in de namiddag en we kunnen terugblikken op een vlekkeloze testsessie. Wat me vandaag het meeste opviel is hoe de wagen reageert als je aan de afstelling werkt. In het verleden heb ik meermaals met GT3 wagens gereden maar nooit kwam ik tot een dergelijk resultaat. De wagen reageert meteen, je kan dadelijk anticiperen, je merkt meteen of je in de goede richting werkt of niet. De GT3 wagens zijn ook fel geëvolueerd vergeleken met twee jaar geleden. Toen was zo’n wagen een verbeterde versie van een standaardwagen, nu is het een echte racewagen."

"Over tijden kan je nu nog niet echt praten maar als ik onze prestaties vergelijk met die van de concurrentie dan merk ik dat onze topsnelheid misschien iets minder maar de baanligging is dan weer uitstekend. De remmen en het schakelsysteem zijn dan weer absolute topklasse. Het is gebaseerd op het systeem van de proto’s, we schakelen aan het stuur."

"We hebben tijdens de twee testdagen hard gewerkt zodat we nu al een basisafstelling hebben zowel voor de kwalificaties als voor de wedstrijden. Ik heb niet de minste aanpassingsproblemen gehad en kijk vol vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd."