Flanders Media Karting-team wint Art of Cart Trophy in Ischgl!

Het Flanders Media Karting-team heeft afgelopen weekend de Art of Cart Trophy gewonnen in Ischgl, dat is een karting wedstrijd in het Oostenrijkse stadje Ischgl om aan te tonen dat er ook in de zomer leuke activiteiten kunnen plaatsvinden. Anthony Kumpen maakte naast een rist andere rijders deel uit van het team.

Geen sneeuw of wintersport in het mondaine Alpijnse skioord maar karting. Zes manches van 30 minuten en 3 manches van een uur, dat was het opzet van het gebeuren. In totaal streden 30 teams uit Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Nederland en België om de overwinning in het tweedaags event. Het Flanders Media Karting-team, de enige vertegenwoordiger uit België, was voor het derde opeenvolgende jaar present in Ischgl. Tijdens de vorige twee edities eindigde het team respectievelijk op de achtste en de vijfde plaats.

“De ambitie was om te winnen maar dan moet natuurlijk ook alles meezitten. Ik ben blij dat we het gehaald hebben want er is maar één plaats die écht telt en dat is de eerste"zegt Anthony Kumpen. Naast Anthony Kumpen (vice-wereldkampioen FIA GT 2009) maakten ook Peter Hopmans (Belgisch kampioen rally 2009), Laurens Vanthoor (Duits kampioen Formule 3 (2009), Nico Verdonck (Europees kampioen Le Mans Series 2009), Manfred Verbeke (tweemaal Dakar) en Jeroen Dewulf (stand-up comedian, acteur en wereldkampioen improvisatietheater) deel uit van het team.

“Enerzijds is zoiets een promorace met nogal wat bekend volk zoals bijvoorbeeld een Mike Weerts, beter bekend als Danny uit voetbalvrouwen, Prinz Michael von Anhalt, skiër Hans Knaus en nog heel wat internationale sporters, zangers en acteurs" gaat Anthony Kumpen verder. “Aan de andere kant was er de echte race waar we aantraden tegen 30 andere teams met amateurs, professionele piloten uit de autosport zoals wij en enkele echte kart rijders. We hebben echt heel hard ons best moeten doen om te winnen, want ondanks dat wij veel autosport ervaring hebben is karten toch nog iets anders dan een gewone racewagen besturen. Het was in ieder geval een heel leuk evenement."

Het Flanders Media Karting-team is in 2004 opgericht door Peter Hopmans. Naast de zes piloten die in Ischgl rijden, heeft het ook BV’s als Wim Soutaer, Dean, Stoffel Bollu, Christophe Stienlet, Heidi De Grauwe en Hilde Gijsbrechts in zijn rangen.