Koen Wauters en Anthony Kumpen teammaten bij Viage - KRK Racing

Ook dit jaar neemt het Viage KRK - Racing team deel aan het Belcar kampioenschap dat begin april start op het circuit van Zolder. Het Limburgse team is ambitieus en dat toont het door de huidig Belcar kampioen Anthony Kumpen binnen te halen. Kumpen vormt team met Koen Wauters, Raf Vanthoor en Kris Wauters besturen de andere wagen van het team. Na een toffe samenwerking van twee jaar neemt het team afscheid van Jeffrey Van Hooydonk.

De geruchten deden al een tijdje de ronde en het Viage - KRK Racing team is verheugd aan te kondigen dat Anthony Kumpen volgend seizoen deel uit maakt van het team. "Vanaf nu rijden we niet meer tegen elkaar maar samen" zegt Koen Wauters. "Anthony past volledig in het plaatje. Hij is Limburger, heeft een pak ervaring, is snel, professioneel en kan en wil het team een versnelling hoger laten schakelen. Enkele weken geleden werden de eerste contacten gelegd, deze week bereikten we een akkoord. Een nieuwe teammaat wil zeggen dat we moeten afscheid nemen van een andere, zo gaat dat in de autosport. Ik wil Jeffrey bedanken want hij heeft mij laten evolueren als rijder. Ik heb enorm veel van hem opgestoken en dat is iets wat ik in de toekomst ook wil blijven doen. Ik ben enorm leergierig en ik weet dat Anthony mij ook een pak tips kan geven. Anthony is een prof, iemand die voor zijn sport leeft, een trainingsbeest. Anthony is ook een teamspeler, een belangrijke eigenschap binnen KRK."

Voor Anthony Kumpen was 2010 een grand cru. Niet alleen won hij voor de vijfde keer de 24u van Zolder, hij kroonde zichzelf voor de zesde keer tot Belcar kampioen, zijn negende nationale titel in de autosport. "Dit is een fantastisch aanbod" zegt Anthony Kumpen. "Het Viage KRK - Racing team is op korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Belcar. Net als ik heeft het team ambitie. Ik geloof in het project, anders maakte ik niet de overstap. Het doel is duidelijk, koersen winnen om op het einde van het jaar de titel te pakken. Omdat Koen een bekend zanger is, wordt hij vaak als rijder onderschat. Hij is zeer passioneel en toegewijd met autosport bezig, daarenboven heeft hij al bijna 20 jaar ervaring op het circuit, dit is geen kleine jongen. Ik denk dat veel mensen ogen gaan open trekken als we alle plaatjes van de puzzel juist plaatsen en daar gaan we samen met het hele team hard aan werken. Om koersen te winnen moet je snel zijn maar moet je ook een pak ervaring hebben. Ik denk te mogen zeggen dat we al een beetje ervaring hebben en dat we beiden snel zijn. Dat is een goed begin om er iets mooi van te maken."
Binnenkort komt het team met info betreffende de wagens. Einde maart wordt het Viage KRK Racing team officieel voorgesteld bij Viage in Brussel.