Viage KRK – Racing team klaar voor nieuwe start

De voorbije dagen en weken heeft u al uitgebreid kennis kunnen maken met het nieuwe Viage KRK – Racing team en hun rijders Koen en Kris Wauters, Raf Vanthoor en Anthony Kumpen. Dit weekend maken ze hun debuut in het Belcar kampioenschap 2011 in een Mercedes SLS AMG GT 3. Het gevoel van de eerste schooldag komt dichterbij.

Raf Vanthoor : “We kunnen terugblikken op een goede voorbereiding die een maand geleden echt begon op het moment dat we onze Mercedes konden testen op het circuit van Le Castellet. Sindsdien hebben we veel getest en heeft het team hard gewerkt om de wagen klaar te krijgen tegen dit weekend. Ik ben enorm gemotiveerd voor de eerste wedstrijd maar tegelijk ook realistisch want niet alleen KRK heeft hard gewerkt, de andere teams zullen ook niet hebben stilgezeten. Na de eerste vrije training op vrijdag zullen we weten waar we staan."

Koen Wauters : “Deze week hebben we geoefend op de pilotenwissels, een niet onbelangrijk aspect tijdens een pitstop. Bij elke wagen is dat anders dus ook bij onze Mercedes SLS AMG GT 3 is dat het geval. We hebben ook de tactiek besproken bij de pitstops, al dan niet rekening houdend met een safetycar procedure, alle mogelijke dingen in scene gezet wat er kan gebeuren en hoe we dan het best zouden reageren. De afgelopen dagen hebben we niet gereden maar veel inhoudelijk en voorbereidend denkwerk gedaan want een goed resultaat behaal je niet alleen op de baan of als rijder. Een goede strategie en afspraken met het team zijn zeker zo belangrijk."

Anthony Kumpen : “We hebben twee keer getest op Zolder, telkens in andere klimatologische omstandigheden. Het team heeft in de voorbereiding al het mogelijke gedaan om het ons naar onze zin te maken en dat geeft je als rijder een goed gevoel. Uiteraard denk je altijd dat je niet genoeg getest heb maar zo’n gevoel zal iedereen wel hebben. De winter heeft lang genoeg geduurd, het is tijd dat we er kunnen aan beginnen. Ik ben enorm gemotiveerd om er iets van te maken dit weekend. Een podium zou mooi zijn om vandaar uit te kunnen bouwen aan een mooi seizoen met als doel de titel."

Kris Wauters : “Ik kijk enorm uit naar die eerste vrije training want sinds lange tijd heb ik het gevoel dat ik opnieuw een volwaardig racer ben. De voorbije twee jaar heb ik weinig gereden en dat maakt de honger nu zo groot. Over een resultaat spreek ik me niet uit. Ik wil na de wedstrijd een tevreden gevoel hebben wetende dat ik de auto volledig benut heb en niets heb laten liggen. Als ik daarin slaag volgen de resultaten automatisch. Daar ben ik rotsvast van overtuigd."