Viage KRK – Racing team kijkt uit naar tweede raceweekend

Na een veelbelovende prestatie in het begin van de eerste race werden de SLS AMG GT3 van Raf Vanthoor en Kris Wauters alsook die van Anthony Kumpen en Koen Wauters slachtoffer van een losgekomen linkerachterwiel. Raf en Kris eindigden toch nog op de vijfde plaats, Anthony Kumpen en Koen Wauters moesten opgeven. Koen, Raf, Kris en Anthony willen dit weekend revanche nemen.

“De voorbije anderhalve week werd er druk overlegd met Mercedes en het probleem zou van de baan moeten zijn" zegt Raf Vanthoor. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit ook het geval is en willen vrijdag tijdens de vrije trainingen keihard werken om een ideale afstelling voor de wedstrijd van zondag te vinden. De vijfde plaats van de eerste wedstrijd is niet echt representatief. Er waren enkele uitvallers en we hebben, omwille van de vroege aanrijding, niet over het volle potentieel van de wagen kunnen beschikken. Dit weekend willen we onze gram halen en willen we het harde werk van de jongens belonen met een goede wedstrijd en een dito resultaat."

Koen Wauters kijkt uit naar het Paasweekend. “Ik heb er enorm veel zin in en ondanks de problemen na de openingswedstrijd heeft is mijn vertrouwen groot. Anderhalve week geleden begon ik eerder aarzelend aan mijn eerste stint maar tijdens de wedstrijd ging het steeds beter en beter. Ik weet nu al dat ik dit weekend sneller zal gaan. Door de elektronische problemen op vrijdag slaagden we er toen niet in om een goede afstelling te vinden. We hebben een andere afstelling in ons achterhoofd, vrijdag gaan we die proberen. Als we dit weekend gespaard blijven van onverwachte problemen moeten we opnieuw voor het podium kunnen strijden. Maar ook de concurrentie zal conclusies getrokken hebben na het eerste raceweekend en ook zij zullen klaar zijn voor deze wedstrijd. Ik verwacht me opnieuw aan een boeiende race."

Eenzelfde gevoel overheerst bij Kris Wauters : “Dit is een sprintrace over twee uur en ik verwacht dat er opnieuw vanaf de eerste meters een ontzettend hoog ritme zal worden aangehouden. Net als Koen kijk ik ook ontzettend uit naar deze race. Het is bijzonder spannend om met zo’n nieuwe wagen te mogen racen en die op punt te zetten. De eerste wedstrijd was een ontdekkingstocht waarin we tijdens de wedstrijd de wagen op punt moesten stellen. Dat gebeurde in ondankbare omstandigheden want Raf had na de eerste linkse een tik gekregen waardoor de wagen helemaal uit spoor stond. Ik hoop dat we deze keer vanaf de eerste meters zonder pech of wat dan ook voluit kunnen gaan en dat het een echt sportieve strijd mag worden. De speed is er, dan bewees Anthony in de eerste wedstrijd en ook Koen, Raf als ikzelf reden zeer aardige tijden. Het doel dit weekend is de top vijf maar stiekem hoop ik toch op een podium."

Voor Anthony Kumpen zijn er enkele gelijkenissen met 2010. Ook toen begon hij met een nieuw team en wagen aan het kampioenschap en eindigde de eerste race met een opgave. De daarop volgende wedstrijden ging het crescendo om op het einde van het seizoen de titel te pakken. “Ik herinner me nog het gevoel na de eerste wedstrijd vorig jaar toen ik dacht dat alles voorbij was maar het verhaal kreeg inderdaad nog een happy end. Laat ons hopen dat het dit jaar ook zo uitdraait. Ik heb er alvast alle vertrouwen in. KRK is een jong team maar ik zie de gretigheid van de mecaniciens, de wil om er iets van te maken en dat werkt aanstekelijk voor ons rijders. Uiteraard heb ik gevloekt na de eerste race en was ik ontgoocheld. Dat is normaal als je aan sport doet. Maar die ontgoocheling heeft nu plaats gemaakt voor motivatie. Ik heb enkele dingen in gedachten die ik vrijdag op de baan wil proberen. Tijdens het eerste raceweekend eindigden we in de kwalificaties op een zucht van de pole en in de wedstrijd draaide de Porsche één à twee tienden sneller dan onze Mercedes. De vorige wedstrijd zat er niet meer in dan een tweede plaats, dit weekend moeten we de kloof proberen te dichten en moet het mogelijk zijn om voor die eerste plaats te strijden. Tien dagen geleden hebben we een veldslag verloren maar de oorlog duurt nog een tijdje."