Viage KRK - Racing Team gaat voor zege!

Dit weekend wordt in Zolder de vijfde van in totaal zes wedstrijden van het Belcar kampioenschap gereden. Het Viage KRK – Racing team beleeft een seizoen met ups en downs maar als we de positieve punten eruit halen moet de neutrale toeschouwer vaststellen dat het team vrij snel weg was met de Mercedes SLS AMG GT3 maar dat dame Fortuna af en toe roet in het eten strooide. Als je het negatief bekijkt speelt het team geen enkele rol van betekenis meer voor de titel maar elk nadeel heeft zijn voordeel en zo kunnen Anthony Kumpen, Koen Wauters, Raf Vanthoor en Kris Wauters dit weekend vol voor de zege gaan zonder te rekenen.

“Eigenlijk hadden we het liever anders gezien" zegt Anthony Kumpen. “Maar de omstandigheden zijn nu eenmaal zo. De tweede wedstrijd op Zolder was, net als de wedstrijd van dit weekend, een sprintkoers over 125 minuten. Vorige keer wonnen we de wedstrijd en dat willen we dit weekend herhalen. De omstandigheden zijn gelijkaardig in vergelijking met de wedstrijd van begin april. Alleen hebben we nu meer ervaring met de Mercedes en moeten we minstens even goed doen. Ik herinner me nog dat we toen niet de snelste van het pak waren maar de Mercedes presteerde zeer constant en na een uur wedstrijd pakten we de leiding om die niet meer af te staan. Als het even kan willen we zondag dit scenario herhalen."

Net als zijn teammaten heeft ook Raf Vanthoor al bijna één seizoen ervaring met de Mercedes SLS AMG GT3 en als je de voorbereidende testritten meetelt is hij misschien de man met de meeste kilometers op de teller. Kan een wagen dan nog geheimen hebben voor een rijder? “Toch nog enkele geheimen en dat komt omdat ik nog niet op de limiet zit" zegt Raf Vanthoor. “Hoe verder je ga, hoe anders de wagen reageert en hoe beter je hem leert kennen. Maar ik heb als rijder, net als mijn teammaten en de volledige crew, al een mooie weg afgelegd. Wat niet wil zeggen dat we er al zijn. Bijlange niet! Ik vergelijk elke wedstrijd met een blanco blad dat op het einde van het weekend volgeschreven staat. De ene keer schrijf je iets mooier dan de andere keer. Laat ons dit weekend snel en foutloos blijven zodat we zondagnamiddag een mooie bladzijde kunnen bijschrijven in het boek van het Viage KRK – Racing team."

“Twee wagens op het podium zondagnamiddag. Dat zou het hoogste goed zijn voor ons team" zegt Koen Wauters. “Het kan en wij geloven er allemaal in. Anthony en ikzelf hoeven niet meer te rekenen voor het kampioenschap terwijl de Porsche en de Audi wel nog in strijd zijn voor het kampioenschap. Hoe je het ook draait of keert, bij een moment van twijfel zal een team en een rijder die nog aanspraak maken op de titel anders reageren dan wij die niets meer te verliezen hebben. De vorige wedstrijd op Zolder wonnen we wat helemaal geen garantie is voor dit weekend. De concurrentie is sneller geworden, wij moeten daar een gepast antwoord op vinden door een nog competitievere afstelling voor onze wagen te vinden. Daar heb ik het volste vertrouwen in net als in Kris en Raf. De progressie is er, de goesting, de gebetenheid en de ervaring is er. Zij zijn klaar om de stap te zetten om vanuit het middenveld op te rukken naar de spits om vervolgens te scoren."

“Ik hoor het mijn broer graag zeggen" glimlacht Kris Wauters. “De goesting, de gebetenheid en de motivatie is aanwezig, de nodige tracktime is het enige minpuntje. Raf, Anthony en Koen hebben er twee etmaalraces opzitten en hebben dus een pak ervaring opgedaan. Maar dat neemt niet weg dat ik er dit weekend samen met Raf weer wil invliegen. Ik ben opnieuw fit om te rijden en als er moet gescoord worden dan wil ik dat samen met Raf en de rest van het team absoluut doen."