Noodgedwongen reorganisatie KRK Racing Team

Het KRK Racing Team van Raf Vanthoor, Koen en Kris Wauters begon met twee wagens aan de Blancpain Endurance Series maar moet na twee wedstrijden noodgedwongen reorganiseren. Het Limburgse team neemt volgende week met één wagen deel aan de wedstrijd op Paul Ricard. Raf Vanthoor, Koen Wauters en Dennis Retera vormen samen team op de Mercedes SLS AMG GT3 #14. Het trio komt uit in de PRO AM klasse.

De oorzaak van deze onverwachte beslissing is te vinden in de plots overvolle agenda van Marius Ritskes waardoor hij zich de komende maanden voor de volle 100% wil focussen op zijn zakelijke activiteiten en hij het racen met pijn in het hart voor dit seizoen on hold moet zetten.

Marius Ritskes was niet alleen een rijder van het KRK team, hij nam ook een groot deel van het budget van het Europees KRK project voor zijn rekening. Hierdoor verliest KRK niet alleen een rijder maar ook een investeerder. Het budget krijgt een flinke knauw, een nieuwe investeerder vinden op korte tijd en midden het seizoen is onmogelijk.
Terwijl het hele team de gevolgen van deze noodgedwongen beslissing voelt zijn het vooral onze piloten Karl Wendlinger en Anthony Kumpen die met lege handen achterblijven. KRK vindt het verschrikkelijk om hun twee beste piloten thuis te moeten laten.

Het KRK Racing Team neemt eind juli normaal gezien deel aan de 24u van Francorchamps. De line-up wordt later bekend gemaakt.