Beliën-Kumpen-Longin naar de Bourgogne om aan te vallen

Twee weken na hun tweede plaats in het New Race Festival, trekken Frank Beliën, Bert Longin en Anthony Kumpen naar Dijon voor de tweede afspraak van het BRCC 2014. In de ‘Trophée de Bourgogne’mikken de vertegenwoordigers van de Belgian Audi Club op een nieuwe podiumplaats. Maar dat belooft geen gemakkelijke opdracht te worden...

« Om eerlijk te zijn, denken we dat we in Dijon wel wat zullen afzien", blikt Anthony Kumpen vooruit. “Het is bovendien de enige race waar we vorig seizoen na afloop niet op het podium stonden. Het erg lange, klimmende rechte stuk is een godsgeschenk voor de meest krachtige bolides en dat betekent jammer genoeg dat onze Audi R8 LMS daar serieus benadeeld zal worden."

Maar het is niet de stijl van de Limburger om zich vooraf al gewonnen te geven! Het is trouwens niet omdat hij zich realistisch opstelt, dat Anthony geen te duchten tegenstander meer zou zijn. “Regen zou ons kunnen helpen, maar ik geloof niet dat die echt verwacht wordt", klinkt het. “Wat er ook van zij, we gaan strijden om zoveel mogelijk punten te pakken met het oog op het kampioenschap! Het team heeft alle gegevens van vorig jaar grondig geanalyseerd en ik hoop dat we daardoor enkele tienden van een seconde per ronde kunnen winnen. Dat zou alvast mooi meegenomen zijn."

In Zolder had Bert Longin af te rekenen met een gebrek aan topsnelheid, mede omwille van het feit dat hij meerdere ronden werd opgehouden door een piloot die minder snel was. “Op de bochtige stukken van de omloop in Dijon, zal de wegligging van onze Audi wonderen verrichten", wrijft hij zich alvast in de handen. “Maar inderdaad op het rechte stuk gaan we een pak tijd verliezen..."

Naast het puur technische aspect, heeft Bert ook de tijd genomen om het hele verloop van het New Race Festival onder de loep te nemen en dan vooral hoe het team heeft gefunctioneerd.

“Eerst en vooral... de samenwerking met Frank verloopt uitstekend", aldus de Leuvenaar. “Hij is best wel snel, legt regelmaat aan de dag en beschikt over een goede ploeggeest, iets wat wij enorm appreciëren. Hij luistert goed en volgt onze raadgevingen op. Ik denk dat hij dus nog wel wat vooruitgang zal boeken! Een ander positief punt is het team PK Carsport natuurlijk. Die gasten zijn echt niet te doen! Sinds Zolder hebben ze constant gewerkt, onder andere om de nieuwe Michelin banden beter te begrijpen. Ik heb het voorrecht gehad al met heel wat teams te mogen samenwerken, ook op internationaal niveau, maar het is zeker een van de beste waarmee ik al heb samengewerkt."

Tijdens zijn eerste weekend als piloot van de Audi R8 LMS van PK Carsport, heeft Frank Beliën best wel indruk gemaakt bij de volgers. Afkomstig uit Limburg, had de piloot uit Bolderberg natuurlijk wel het geluk het circuit van Zolder goed te kennen... terwijl Dijon voor hem een nieuwe ervaring zal worden. “Gezien ons gebrek aan topsnelheid, zal het wellicht geen gemakkelijk weekend worden voor de ploeg. Maar voor mij wordt het zeker niet eenvoudig!", glimlacht hij. “Ik heb me echter zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op deze uitdaging. Je kan je niet voorstellen hoeveel uren ik onboard beelden heb zitten bekijken en gegevens van vorig jaar heb zitten analyseren. Ik heb zelfs de indruk dat ik ondertussen elke meter wel ken... terwijl ik maar al te goed besef dat het ter plekke helemaal anders zal zijn. In Zolder voelde ik me meteen op mijn gemak in de Audi, hopelijk zal dat ook nu het geval zijn. Ik reken in ieder geval op het team, Bert en Anthony om me zo goed mogelijk bij te staan."

Naast de bolide van PK Carsport, komt er in Dijon een tweede Audi R8 LMS aan de start. WRT zal er een “ultra"-versie inzetten voor de Fransen Maxime Jousse en Harry Teneketzian. Zij komen er ervaring opdoen met het oog op hun deelname aan de V de V Endurance Series eind juni op dezelfde omloop.

De kwalificatiesessie van het BRCC staat gepland op zaterdag vanaf 10u05, terwijl de race over drie uren van start gaat op zondag om 14u55.