Kumpen-Longin-Makelberge willen aan de leiding blijven

De winnaars van de openingsmanche van het BRCC in Zolder, Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge, trekken als leiders naar de ‘Trophée de Bourgogne’, de tweede afspraak van het Belgian Racing Car Championship Endurance. Op de spectaculaire omloop van Dijon-Prenois, wil PK Carsport samen met zijn piloten de Audi R8 LMS opnieuw richting podium loodsen en aan de leiding blijven in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap.

Na zijn succes in de eerste manche, trekt PK Carsport vol vertrouwen naar Dijon voor de ‘Trophée de Bourgogne’, de tweede afspraak van het BRCC 2013. “Laat er geen twijfel over bestaan, wij viseren opnieuw het podium en waarom zouden we met onze Audi R8 LMS niet opnieuw kunnen winnen", aldus Bert Longin. “Dijon is een circuit waar ik al wat succes heb gekend en dat is ook het geval voor Anthony. Voor Maarten daarentegen is het de eerste maal dat hij er zal racen maar hij zal er wel zijn streng weten te trekken. Donderdag, tijdens de vrije trainingen zal hij veel kunnen rijden en de tijd krijgen om de omloop te leren kennen. Anderzijds is het ook zo dat hij de wagen en het team nu kent en na Zolder zal er zeker minder druk op zijn schouders rusten. Wij trekken dus naar Frankrijk met de bedoeling om ook als leiders terug te komen."

Winnaar bij zijn eerste wedstrijd met een GT3, weet Maarten Makelberge heel goed wat van hem verwacht wordt. “Ik heb nooit eerder gereden in Dijon, dus zal ik zo snel mogelijk het circuit moeten leren kennen", blikt hij vooruit. “Aan de hand van beelden en telemetrie heb ik al wel een idee kunnen vormen maar in realiteit zal het natuurlijk heel anders zijn. Het zal denk ik vooral moeilijk zijn voor mij om het ideale punt te vinden waar ik de bocht moet aansnijden. Zo zijn er verschillende bochten waar je vooral niet te vroeg in de koorden mag duiken. In ieder geval weet ik dat Anthony en Bert me opnieuw met raad en daad zullen bijstaan. Dat is trouwens ook mijn doel dit jaar: progressie maken en kijken of ik voldoende in huis heb om me in de toekomst aan meer internationale competities te wagen. Ik wil dus beetje bij beetje de kloof tussen mezelf en mijn ploegmaats verkleinen."

Anthony Kumpen is heel gelukkig dat hij PK Carsport, het team dat door zijn vader werd opgericht, een nieuwe zege kon schenken in Zolder. Maar dit is zeker geen eindpunt want de honger naar winst is bij de Hasselaar verre van gestild. “Ik hou van het circuit van Dijon, ook al is het al even geleden dat ik er nog heb geracet...", geeft hij toe. “Ik vind het een leuk idee dat een nationaal kampioenschap een keer naar het buitenland trekt en het is ook eens wat anders voor het team. Zelfs al hebben we er nog niet met de Audi gereden, toch vermoed ik dat het circuit de R8 LMS moet liggen. Op uitzondering van het rechte stuk aan start/finish, is het een heel bochtige omloop, wat in het voordeel van de Audi moet spelen. Ik denk wel dat we meer kans hebben om te winnen in de Bourgogne dan in Francorchamps. In de Ardennen hebben de Porsche, Aston Martim maar ook de Dodge Viper een voordeel qua topsnelheid. Maar zoals ook Bert al heeft gezegd, we trekken naar Dijon met de intentie om er minstens op het podium te staan en op kop te blijven in de tussenstand van het kampioenschap!"

Het spektakel lijkt dus verzekerd op de Bourgondische roetsjbaan tijdens een wedstrijd over 3 uren waarvan de start om 15u25 wordt gegeven.