Anthony Kumpen en Bert Longin gaan met PK Carsport op zoek naar nieuwe Belcar titel

Zondag 1 april start het Mediagroep Van Dyck Belcar kampioenschap 2007. Anthony Kumpen en Bert Longin domineerden het voorbije Belcar kampioenschap en hebben ook dit jaar maar één doel, de titel.

Het Belcar kampioenschap wordt dit jaar in een nieuw kleedje gestoken. Zo komt de organisatie van het kampioenschap in handen van SRO, dezelfde promotor die ook het FIA GT kampioenschap organiseert. Maar de belangrijkste wijziging is het schrappen van de GT1 wagens. Voor PK Carsport heeft dat belangrijke gevolgen.

Anthony Kumpen. "Vorig jaar hebben we een nieuwe wagen gekocht voor het Belcar kampioenschap. Eén jaar later moeten we hetzelfde doen omwille van de reglementswijziging. We rijden dit jaar met een Corvette GT3. De wagen is er, maar we hebben nog niet kunnen testen. Natuurlijk willen we de titel pakken. Dat zijn we onszelf, onze partners en het team verplicht. De knowhow is er en de voorbije jaren is ons team op alle gebied gegroeid, volwassener geworden. Die ervaring moet de basis zijn om er ook dit seizoen iets van te maken. Maar makkelijk zal het niet worden. Er zijn zeker 15 wagens die aanspraak kunnen maken op de zege. Dat is goed nieuws voor de Belgische autosport. ”

Bert Longin, de teamgenoot van Anthony Kumpen, sluit zich hierbij aan. "Er zijn belangrijke wijzigingen en velen zullen moeten bijsturen maar ik verwacht een spannend kampioenschap. We zijn superambitieus en dat hoort ook zo. Als we onze ambities niet kunnen nakomen, dan moeten we dringend in de spiegel kijken. Volgende week donderdag rijden we voor het eerst met de GT3 op Zolder. Een nieuwe wagen is altijd een vraagteken, maar zorgen over de competitiviteit hoeven we ons niet te maken. We hebben met de Corvette C5-R en de C6-R nooit écht last gehad van kinderziektes. Ik verwacht ook nu geen problemen. ”

Net zoals dat vorig jaar het geval was heeft ook dit jaar Fred Van Dyck achter de schermen een belangrijke rol gespeeld in het tot stand komen van dit project. "Fred Van Dyck is een belangrijke persoon in de Belgische autosport. Niet alleen wat betreft ons project, maar hij heeft de Belcar geprofessionaliseerd en op een hoger niveau getild "zegt Anthony Kumpen. "We zijn Fred enorm dankbaar "zegt Bert Longin. "Net als alle andere partners. Niemand heeft afgehaakt, er zijn zelfs partners bijgekomen en dat is alleen maar positief met het oog op de toekomst. ”

Op maandag 12 maart wordt in discotheek Versuz de Corvette GT 3 voorgesteld en wordt ook het programma van het FIA GT kampioenschap toegelicht. Uiteraard zal ook die wagen worden voorgesteld.

En op donderdag en vrijdag 8 en 9 maart maken Anthony Kumpen en Bert Longin hun acteerdebuut. Die dag vinden, op Circuit Zolder, de opnames plaats van de populaire serie Witse. De aflevering is in het najaar te zien op één.