PK Carsport staat met Kumpen en Longin voor druk seizoen

Maandagavond werd in discotheek Versuz te Hasselt de officiële start gegeven van het seizoen van PK Carsport met als rijders Anthony Kumpen en Bert Longin. In België rijden Longin en Kumpen met de Corvette Z06. De Corvette C5-R wordt ingezet in het FIA GT kampioenschap.

Het FIA GT kampioenschap wordt dit jaar anders aangepakt. De wedstrijden zijn teruggebracht van drie naar twee uur. Een echte sprintwedstrijd dus en geen drie maar twee rijders. "Door de reglementswijziging hadden we geen keuze en moesten we van drie naar twee rijders "zegt Anthony Kumpen. "Aanvankelijk was het de bedoeling om twee wagens in te zetten. Eén voor Bert en mezelf en een andere wagen voor Mike Hezemans en een tweede rijder. Tijdens de zoektocht naar die tweede rijder stootte Hezemans op Deletraz. De Zwitser had al een contract getekend bij Phoenix en Mike Hezemans kon dat ook doen. Het is jammer want de voorbije 7 jaren reed ik samen met Mike. Dit is een geval van overmacht, we vonden geen competitieve tweede rijder waardoor we nu eigenlijk concurrenten zijn. Maar de band met Hezemans blijft er, dat blijkt ook uit de naam PK Carsport. ”

De voorbije twee seizoenen mistte het Limburgse team telkens hun start. Dit jaar willen Kumpen en Longin er staan vanaf de eerste wedstrijd. "Twee jaar geleden duurde het een tijdje vooraleer we gewoon raakten aan de Corvette C5-R en vorig jaar maakten we hetzelfde mee met de C6-R "zegt Bert Longin. "Vooraleer we de wagen kenden waren er al enkele wedstrijden gereden. Dit jaar rijden we het kampioenschap met de C5-R, een wagen die geen geheimen meer heeft voor ons rijders, het team en de ingenieurs. Dat is een enorm voordeel. En over de competitiviteit maken we ons geen zorgen. We zullen er volgende week staan in China. ”

Op dinsdag, één dag na de voorstelling, werd de C5-R getest op de Nürburgring in Duitsland. "Het was een enorm positieve test "aldus Anthony Kumpen. "We hebben de hele namiddag getest en we zijn bijzonder tevreden. Het voordeel vergeleken met vorig jaar is dat je met twee rijders meer kan rijden dan als je met drie bent. De communicatie met de ingenieur verloopt ook vlotter. De test van deze namiddag was één van de meest constructieve van de voorbije jaren. "

Bert Longin is het helemaal eens met zijn teamgenoot. "We kunnen met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen beginnen. De wagen was perfect. Het team heeft goed werk geleverd en hangt goed aan elkaar. Dat is enorm belangrijk en een grote troef. Vandaag testte ook Phoenix racing en beide wagens zitten enorm kort bij elkaar. Volgende weekend weten we meer, dan wordt in China de eerste wedstrijd gereden. Dinsdag stappen we op het vliegtuig. ”