De Belgen zijn de dappersten aller Galliërs!

Op zaterdag 28 en zondag 29 juli wordt de zesde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap afgewerkt, de Total 24 Hours of Spa. Anthony Kumpen en Bert Longin vormen team met Fred Bouvy en Kurt Mollekens en rijden onder de vlag van United 4 Belgium. Een Belgisch team, 4 Belgische rijders in een Belgische wedstrijd. Een unieke gebeurtenis en dat vraagt een unieke promotie van deze wedstrijd. Kumpen, Longin, Bouvy en Mollekens trokken naar een studio voor een professionele fotosessie.

"Julius Caesar zei ooit dat de Belgen de dappersten der Galliërs waren, en dat inspireerde ons voor deze fotosessie "zegt Anthony Kumpen. "Het was supergrappig maar het resultaat mag er zijn. Binnenkort hangt deze poster in bushokjes en op grote affiches langs de straat. "

"Het idee voor United 4 Belgium ontstond in de winter "gaat Bert Longin verder. "Maar hoe meer je over dingen nadenkt, hoe zotter de invallen soms worden. Het uitgangspunt waren de gladiatoren die het publiek vermaken in een arena. Een circuit kan je vergelijken met een arena en zo begonnen we te denken. De Gladiatoren werden uiteindelijk vervangen door Galliërs. Er zijn wel honderd foto's gemaakt en het grappige was dat de sympathieke Fred Bouvy helemaal niet boos kon kijken. Uiteindelijk is het toch gelukt. "

Eerder deze week tekende PK Carsport beroep aan tegen de beslissing van de technische commissie. Die schrapte Kumpen-Longin uit de uitslag nadat de Corvette C5-R niet conform werd bevonden na de behaalde zege in Oschersleben.

"Het beroep is inmiddels aanvaard, de uitslag van de wedstrijd blijft onder voorbehoud "weet Anthony Kumpen. "De RACB heeft schitterend werk geleverd en daar zijn we dankbaar voor. Het is meer dan gewoon maar zeggen dat we beroep gaan aantekenen. Als je dat doet komt er een hele administratieve handel bij kijken waarin je alle voorgeschreven procedures nauwkeurig moet volgen. Doe je dat niet, dan kan je het al schudden. De RACB heeft daar heel veel tijd ingestoken, met resultaat. Nu is het afwachten op een uitspraak. Wanneer dat zal zijn weten we nog niet. "

"In zulke momenten merk je pas hoe belangrijk een nationale automobielfederatie is "zegt Bert Longin. "De federatie steunt ons over de hele lijn. We staan er dus niet alleen voor en dat geeft een goed gevoel. De RACB steunt ook ons United 4 Belgium verhaal. Het zou mooi zijn mochten we in Francorchamps winnen en het United 4 Belgium verhaal succesvol afronden. "