Bert Longin en Anthony Kumpen staan voor jaar van grote veranderingen!

Hasselt - Ook al is het seizoen 2007 nog maar pas gedaan, bij PK Carsport kijken ze al reikhalzend uit naar 2008. "Het jaar van de grote veranderingen "zegt Anthony Kumpen. "Zowel in het FIA GT kampioenschap als in de Mediagroep Van Dyck Belcar GT3 kampioenschap nemen we afscheid van de Corvette. PK Carsport zal zich volledig concentreren op het FIA GT kampioenschap. Voor het Belcar kampioenschap kiezen we voor een ander team. Twee dingen veranderen niet. De wil en de ambitie om te winnen en in het FIA GT kampioenschap blijven we rijden onder de noemen United4Belgium. We kregen goede reacties op dit initiatief en we blijven een volledig Belgisch team actief in het wereldkampioenschap. "

"Vergeleken met de andere teams in het FIA GT kampioenschap zijn wij een klein team "zegt Bert Longin. "Het leek ons dus de beste oplossing dat ons team zich voortaan toespitst op één kampioenschap in plaats van twee. PK Carsport treedt dus aan in het wereldkampioenschap. We hebben een uitstekend team dat goed op elkaar is ingesteld en intussen toch een pak ervaring heeft. Doordat ze zich nu kunnen concentreren op één kampioenschap krijgen ze de tijd en ruimte om het in de toekomst nog beter te doen. "

Het nieuwe wapen voor het FIA GT kampioenschap wordt de Saleen S7R, geen onbekende in het kampioenschap. In 2006 won deze wagen twee wedstrijden van de vier waaraan het Duitse Zakspeed team deelnam en veroverden ze één pole positie. "Natuurlijk zullen we de wagen van de laatste evoluties voorzien "zegt Anthony Kumpen. "De Saleen is een zeer competitieve wagen en we hebben er alle vertrouwen in dat we met deze wagen hoge ogen zullen gooien. Vergeet ook niet dat deze wagen het afgelopen seizoen het LMS GT1 kampioenschap won. Als je zo'n kampioenschap kan willen toont dat de snelheid en betrouwbaarheid van de wagen. "
PK Carsport wil niets aan het toeval overlaten en zal in februari beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. "We kunnen er maar beter vroeg aan beginnen want de wagen is nieuw voor ons en dus kunnen we veel testkilometers gebruiken "aldus Anthony Kumpen. "Het is een hele opgave om over te stappen van een wagen waar je alles van kent naar eentje die volledig nieuw is. Daarom gaan we dus testen, we willen klaar zijn voor de eerste wedstrijd. "

In de autosport is de symfonie tussen wagen en band zeer belangrijk. In 2008 zal PK Carsport samenwerken met Pirelli die deze wagen van de juiste en beste banden zal voorzien. "Dankzij deze samenwerking kunnen we veel testen "zegt Bert Longin. "Pirelli is geen vreemde voor ons, we kennen elkaar van een eerdere samenwerking. "

Pier-Luigi Decancellis beaamt dit. "In het verleden hebben we uitstekend samengewerkt met dit team en vergeet ook niet dat we dat ook al hebben gedaan met de Saleen. We hebben ook de Vitaphone's van banden voorzien alsook enkele Amerikaanse teams. We zijn zeer tevreden met dit programma en nieuwe samenwerking. PK Carsport is het enige team dat in 2008 op Pirelli banden zal aantreden in het GT1 kampioenschap. "