Derde podium op rij zou mooi zijn.

Dit weekend wordt in Francorchamps de vijfde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap afgewerkt. Voor de Belgische rijders is deze wedstrijd het hoogtepunt van het seizoen. Anthony Kumpen nam een zevental keer deel aan deze etmaalrace. De laatste twee edities eindigde hij telkens op het podium, een derde keer op rij zou mooi zijn.

"De twee vorige edities eindigde ik samen met de teammaats telkens als derde. Eerst met de Corvette C5-R en vorig jaar met de Corvette C6. Deze etmaalrace is dé wedstrijd van het FIA GT kampioenschap. Niet alleen omdat het een uithoudingsrace over 24 uur is maar ook omdat deze wedstrijd de top is van het GT racen. Le Mans is dé wedstrijd voor prototypes waar GT wagens ook startrecht hebben, maar deze wedstrijd in Francorchamps is de top voor wat betreft GT rijders. En dan zijn er ook nog de rijders. Het beste van het beste, de concurrentie is groot, iedereen wil deelnemen aan deze wedstrijd. Neen, Francorchamps is de mooiste maar ook de moeilijkste, de meest felbevochten wedstrijd van het jaar."

De resultaten van Anthony Kumpen waren altijd bevredigend, een zege zat er evenwel nooit in. Toch was hij er enkele keren dicht bij. "In 2002 reed ik met de Viper van Carsport Holland aan de leiding tot er iemand op mij inreed. Het was een zware crash, de zwaarste die ik ook meemaakte. Twee jaar geleden zag het er lange tijd goed uit tot we een motorprobleem kregen. En vorig jaar dwarsboomde remproblemen onze ambities. Er was wel altijd iets om het net niet te doen lukken. Dit jaar starten we met de Saleen. Hetzelfde team, dezelfde rijders, dezelfde ambities. We gaan voor een derde podium op rij."