Sire, er zijn nog echte Belgen!

Ja Sire, er zijn nog echte Belgen … en ze rijden dit weekend met een rode wagen onder de noemer United 4 Belgium in Francorchamps. Anthony Kumpen, Bert Longin, Kurt Mollekens en Fred Bouvy zijn de vier Belgen die in een volledig Belgisch team starten in de etmaalrace van Francorchamps.

Veel volk op de traditionele parade van de deelnemers aan de 24u van Francorchamps. Het goede weer bracht duizenden fans op de been. Speciale aandacht was er voor het PK – Carsport team van Anthony Kumpen en Bert Longin.

"Voor het tweede jaar op rij starten we met een volledig Belgisch team" zegt Bert Longin. "Zaterdag worden er voor de start enkele tienduizenden vlaggetjes uitgedeeld, niet alleen om ons maar ook de andere Belgische rijders aan te moedigen. We zijn fier dat we ons land vertegenwoordigen in een hoogstaand wereldkampioenschap! En bij ons zijn er géén communautaire problemen. Drie Vlamingen en één Waal, dolle pret en bittere ernst worden bij ons afgewisseld. We kunnen het heel goed met elkaar vinden."

"Vorig jaar traden we voor het eerst naar buiten met United 4 Belgium" zegt Anthony Kumpen. "Toen was het een ideetje, nu willen we daar ook een boodschap aan verbinden. Het is niet omdat politici onderling kibbelen over alles en nog wat dat de bevolking het onderling niet zou eens raken. Veel mensen liggen niet wakker van dat communautair gekibbel en als je dezer dagen naar Francorchamps komt dan zal je merken dat Vlamingen en Walen kunnen genieten van een waar autosportfestijn. United 4 Belgium staat voor de eenheid in dit land."