Bert Longin en Anthony Kumpen zondag te zien in Witse!

Aanstaande zondag maken Bert Longin en Anthony Kumpen hun acteerdebuut in Vlaanderens best bekeken televisie serie Witse. Ruim anderhalf miljoen mensen kijken wekelijks naar de avonturen van de politiecommissaris uit Halle die samen met assistent Sam, Van Deun en anderen de ene moord na de andere oplost.

De aflevering van zondag heeft als titel Corvette. Een fietsend gezin wordt van de baan gereden door een dolle chauffeur in een Corvette. Het zoontje overleeft het ongeval niet. Witse en zijn ploeg komen terecht in de wereld van autoraces en handel in tweedehandsauto’s. In de trailer die zondag te zien was zagen we dat Witse bijna van de baan werd gereden door een zilvergrijze Corvette.

"Ik had de eer om Witse van de baan te rijden" lacht Bert Longin. "Meespelen in de serie Witse was een hele belevenis. Een beetje stuntwerk, wat acteren, … totaal iets anders dan wat wij gewoon zijn maar fantastisch om te doen. Inhoudelijk gaan we niets verklappen maar het zal weer spannend worden. In totaal hebben we toch een dag of vier meegedraaid met de ploeg. Een dag om de shots met de wagen op te nemen, twee dagen op Zolder en dan zijn we nog op bezoek geweest in de kantoren van Witse."

"Wat opvalt is de professionaliteit van die mensen" pikt Anthony Kumpen in. "We hebben niet alleen meegewerkt aan de populairste televisie serie maar hebben ook samengewerkt met topacteurs. Het is onvoorstelbaar wat er allemaal komt kijken bij een dergelijk serie, hoeveel mensen eraan meewerken en aan welke details gedacht wordt. Alles moet top zijn. Kledij, belichting, … en meermaals een situatie opnemen. Sommige dingen hebben we tot 20 keer opnieuw moeten doen."

"En dan hadden we ook nog tekst" zegt Bert Longin. "We moesten dus niet alleen gewoon dingen doen maar ook nog écht acteren. Dat maakte het nog leuker voor ons. ’s Ochtends vroeg beginnen, wachten, dingen opnieuw doen, laten schminken, acteren … het was allemaal tof."

"Respect voor die mensen die hier dag dagelijks mee bezig zijn, dingen altijd maar opnieuw doen, die teksten van buiten leren en zich inleven in hun rol en in situaties. Je kan er natuurlijk eens hartelijk om lachen over de dingen die we gedaan hebben, maar makkelijk is het helemaal niet. Je zou versteld staan wat er allemaal komt bij kijken" aldus Anthony Kumpen.

"Ik vind het ook belangrijk voor onze sport want zondag gaan een pak kijkers kennis maken met de autosport en dat is mooi meegenomen. Ik ben enorm benieuwd naar het eindresultaat alsook mijn fanclub" zegt Bert Longin.

"Weet je wat nog het mooiste is? We hebben enkele leuke mensen leren kennen. Witse, Sam, Van Deun en nog enkele mensen van de productie waren te gast op ons feestje om het seizoen af te sluiten en waren vorig jaar zelfs aanwezig in de Versuz tijdens de persvoorstelling. Fantastisch" besluit Anthony Kumpen.

Witse komt zondag op de buis, om 21.10 u op Een.