Anthony Kumpen steunt project Pictures 4 health!

Anthony Kumpen, afgelopen zondag winnaar van de FIA GT wedstrijd in Oschersleben, steunt het project Pictures 4 Health, een project van fotograaf Stefan Geukens. De opbrengst van dit unieke project gaat naar twee goede doelen, Olivia Hendrickx research fund en Make a wish New Zealand.
Anthony Kumpen is zelf vader van een dochter. "… is mijn oogappel, mijn alles. Een kind gelukkig zien is het mooiste wat er is" zegt Anthony Kumpen. "Maar niet alle kinderen kunnen een zorgeloos leven leiden, en dat is jammer. Vandaar dat ik mij meteen engageerde om mee te werken met het project van Stefan Geukens, een fotograaf die ik heb leren kennen via Christian Burnham, een ex motorcrosser."
Stefan Geukens is een beroepsfotograaf die alom gekend is in het motorcross wereldje. Al meer dan 20 jaar draait hij daarin mee en Stefan Everts, Joël Smets, Ben Townley en vele andere rijders zijn goede vrienden geworden van Geukens. "Acht jaar heb ik voor Stefan Everts mogen werken en daar zijn ongelofelijke fotobeelden uitgekomen" aldus Stefan Geukens. "Na twintig jaar en honderden publicaties wereldwijd wilde ik iets extra doen met de duizenden foto’s die ik de afgelopen jaren uit mijn fototoestel toverde. Vandaar dat ik besloot om een coffee table book te maken dat mijn beste foto’s zal bundelen. Het is een uniek project met onwaarschijnlijk grote foto’s. Eenmaal in mijn carrière wil ik al mijn sportcontacten, zakencontacten en mediacontacten benutten om geld in te zamelen voor deze goede doelen."
"De respons die ik kreeg was fantastisch" gaat Geukens verder. "De groep van sporters werd al snel groter dan alleen maar de motorcrossers. Freddy Loix, Koen en Kris Wauters, Tom Boonen, Sven Nys, Bert Longin en nu ook Anthony Kumpen verleenden hun medewerking. Zoveel bekende mensen die zonder de minste twijfel meewerken, een mens krijgt er kippenvel van. Ik heb Anthony leren kennen als een geweldige kerel, zeer professioneel ingesteld en de manier waarop hij de wedstrijd aanpakte en won in Oschersleben was verbluffend."
"Ik ben vereerd dat ik tussen zoveel grootheden in dat boek mag staan" zegt Anthony Kumpen. "Stefan Geukens is niet zomaar een fotograaf. Hij ziet dingen die andere mensen niet ziet, heeft ongelofelijke ideeën en smijt zich totaal als hij aan het werk is. Neem nu afgelopen zondag. De regen viel met bakken uit de lucht. Ik zat in de wagen en was daar al helemaal doorweekt, wat moet dat geweest zijn met Stefan die buiten stond?"
"De omstandigheden waren inderdaad apocalyptisch" zegt Stefan Geukens. "Maar net dan kan je het verschil maken, net dan kan je een geweldige foto maken. Waar andere fotografen stoppen ga ik verder. Omstandigheden schrikken mij niet af. Regen in Oschersleben, in Monaco lag ik plat op de buik in de sneeuw toen Freddy Loix passeerde en bij Tom Boonen stond ik pal in zijn vijver om toch maar de beste foto te hebben. Ik wil een foto met een verhaal, met een boodschap. Zo zullen ook alle mensen in mijn boek een korte, krachtige boodschap meegeven."
Het boek wordt op woensdag 23 september voorgesteld op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel en dat tijdens de Nato Tiger meeting.