Boeiend autosportjaar voor Anthony Kumpen.

Boeiend autosportjaar voor Anthony Kumpen.Anthony Kumpen staat voor een druk autosportjaar waarin hij op verschillende niveaus wil presteren. Samen met teamgenoot Greg Franchi neemt Anthony Kumpen met een Audi R8 deel aan het gloednieuwe Belcar kampioenschap. Een tweede luik van het programma is de mythische 24u van Le Mans op 12 en 13 juni en het derde doel heeft alles te maken met de etmaalraces van Zolder en Francorchamps.

Belcar

Ik ben bijzonder trots dat ik deel mag uitmaken van het gloednieuwe WRT team van zakenman Yves Weerts. Met Vincent Vosse hebben we een ervaren teammanager en René Verbist heeft als ingenieur een enorme ervaring, dat bewees hij onlangs nog in de Dakar waar hij aan de slag was voor het officiële en winnende VW team.

Het AUDI project spreekt mij enorm aan en de wagen bewees vorig seizoen zijn kwaliteiten. Daarenboven kunnen we rekenen op de steun van Audi en de Belgian Audi Club. WRT mag dan een nieuw team zijn, de structuur en de omkadering is zeer professioneel, indrukwekkend zelfs. Dit is één van de mooiste Belcar projecten van de voorbije jaren en ik wil er absoluut iets van maken. Samen met Greg start ik om te winnen, de titel is het ultieme doel.


24u Le Mans

Deze wedstrijd gaat door op 12 en 13 juni. Het is nog even wachten maar ik kijk er nu al naar uit. Le Mans is de meest mythische, de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijd die er is. Dankzij onze tweede plaats in het FIA GT kampioenschap van vorig jaar mogen we deelnemen aan deze uithoudingsrace. Samen met Mike Hezemans en nog een derde rijder starten we met een Corvette C6-R GT1.

Voor de algemene eindzege komen we niet in aanmerking, daarvoor zijn de proto’s te sterk maar we willen wel meedoen voor de zege in GT1. Van de laatste 6 edities won Corvette 5 keer in Le Mans. Een bewijs dat het mogelijk is, zeker met de steun van Corvette.


24u wedstrijden in België

Vorig jaar won ik in de 24u van Francorchamps en ik zou wat graag dit jaar opnieuw deelnemen en als het even kan, opnieuw winnen. Maar het is nog even wachten tot het technisch reglement bekend. Pas dan kunnen we beslissen met welke wagen we starten.

In de 24u van Zolder wil ik op jacht gaan naar een vijfde eindzege. Deze wedstrijd staat los van het Belcar kampioenschap. We hoeven dus niet te rekenen in functie van het kampioenschap maar kunnen ons voluit focussen op de race.


Geen FIA GT

Neen, en dat is enerzijds wel jammer want een WK rijden is toch altijd iets speciaal. Anderzijds ben ik zeer tevreden met het programma dat nu op tafel ligt. Heel gevarieerd en verschillende doelen. Van mij mag het kampioenschap nu van start gaan.