Anthony Kumpen met Audi in 24u van Francorchamps.

Anthony Kumpen start eind deze maand met Audi in de 24u van Francorchamps. Samen met Mike Rockenfeller (winnaar Le Mans 2010), Marcel Faessler (tweede Le Mans 2010) en Lucas Luhr zal Anthony Kumpen voor een tweede jaar op rij de 24u van Francorchamps proberen te winnen. Dit weekend neemt Anthony Kumpen ook deel aan de derde manche van het Belcar kampioenschap.

Zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus wordt in Francorchamps de 24u van Francorchamps gereden. Naast de Formule 1 is dit de belangrijkste autosportwedstrijd in België en één van de mooiste van het wereldkampioenschap voor GT wagens. Vorig jaar domineerde Anthony Kumpen deze wedstrijd. Hij is vastbesloten om die prestatie dit jaar over te doen. “Vorig jaar was fantastisch. Mijn eerste zege samen met rijders die ik al jaren ken, zowel naast als op de piste en met ons eigen team. Prachtig om zoiets mee te maken. Dit jaar wordt zo mogelijk nog mooier want nu maak ik deel uit van het officiële Audi team. Ik ben de enige niet officiële Audi rijder en ik beschouw het als een enorme blijk van waardering om deel uit te maken van dit team. Vorig jaar eindigde Audi derde, dit jaar mikken ze hoger. Ik ga proberen om de ambitie van het team in te lossen en hen aan de zege te helpen."

Vooraleer Anthony Kumpen aan de 24u van Francorchamps kan en mag denken is er nog de derde manche van het Belcar kampioenschap dit weekend. Ook daar start de Hasselaar met een Audi. “Het WRT team had het vorige raceweekend het versnellingsbakprobleem zo goed als opgelost maar nu kan ik met zekerheid stellen dat het probleem definitief van de baan is. Het team heeft bijzonder hard gewerkt en dat werpt zijn vruchten af. Het is nu aan ons om dat werk proberen te belonen met een zege. Vorige keer eindigden we tweede, nu mag het een plaatsje hoger zijn. Om het kampioenschap spannend te houden moeten we terrein goedmaken op de leider en een overwinning levert het meeste punten op. We weten dus wat ons te doen staat."

De derde wedstrijd van het Belcar kampioenschap wordt over 180 minuten gereden en kadert in het voorprogramma van de 25u van Francorchamps.