Anthony Kumpen mikt op tweede zege in 24u Francorchamps.

Dit weekend wordt op het circuit van Spa-Francorchamps de 24u van Francorchamps gereden, de vijfde van in totaal tien wedstrijden tellend voor het FIA GT1 wereldkampioenschap. Deze wedstrijd brengt heel wat toprijders naar de Ardennen waaronder ook Anthony Kumpen, de winnaar van de vorige editie. Samen met Mike Rockenfeller (winnaar Le Mans 2010), Marcel Faessler (tweede Le Mans 2010) en Lucas Luhr zal Anthony Kumpen voor een tweede jaar op rij de 24u van Francorchamps proberen te winnen.

Zo was het vorig jaar.

Anthony Kumpen, Jos Menten, Mike Hezemans en Kurt Mollekens reden tijdens de kwalificaties de 7de tijd. Van een uithoudingswedstrijd, wat een etmaalrace hoort te zijn, was geen sprake. Na 8 uur wedstrijd reden nog vier wagens in dezelfde ronde op verwaarloosbare achterstand. Anthony Kumpen kwam zondagochtend aan de leiding, vocht een verbeten strijd uit met ex teammaat Bert Longin om uiteindelijk om 16.00 u te kunnen triomferen. De eerste zege in de 24u van Francorchamps was een feit!

Een zege die naar meer smaakt. Kumpen maakt deel uit van een ambitieus team dat een competitieve wagen aan de start brengt. De missie is om Audi de eerste zege ooit in de 24u van Francorchamps te bezorgen. “Ik ben fier dat ik met de winnaar van Le Mans en met twee andere officiële rijders de baan op mag" zegt Anthony Kumpen. “We vormen een sterk geheel en gaan voor de zege al zal die niet voor het grijpen liggen. Onze Audi is een GT3 en ik verwacht veel concurrentie van de sterkere GT2 wagens. Ferrari en Porsche zijn de grootste concurrenten. Vorig jaar eindigde Audi op de derde plaats, dit jaar mikken we hoger. We hebben niet de snelste wagen van het pak en zullen zeker in de kwalificaties te kort komen. Maar vorig jaar begonnen we op de 7de plaats om uiteindelijk te winnen. Kwalificaties zijn nodig om de startvolgorde te bepalen maar zijn verder van geen tel, tenzij natuurlijk om de juiste afstelling te vinden en dat is waar wij ons op toespitsen. Een afstelling om op langere termijn competitief te zijn, niet om te scoren in de kwalificaties."

Vorig jaar bestuurde Anthony Kumpen een Corvette C6-R, een GT1 wagen. Dit jaar start hij met de Audi R8 S line van het Phoenix team. “Het verschil tussen een GT1 en een GT3 is bijzonder groot. De Audi is gebaseerd op een standaardwagen, een Audi R8 die je ook in het gewone straatbeeld terugziet, uitgerust met technologische snufjes zoals bijvoorbeeld schakelen aan het stuur. Een GT1 heeft dan wel de uiterlijke kenmerken van een wagen die je dagdagelijks ziet maar heeft verder niets te maken met een standaardwagen. Een GT1 wagen is speciaal ontwikkeld om te racen. Het grote voordeel aan onze Audi is dat de wagen uitgerust is met ABS. Bij regenweer is dat een ongelofelijke troef. Hoeft het nog gezegd dat ik stilletjes op regen hoop dit weekend?"