Dubbele confrontatie België Nederland!

Interlands zijn van alle werelden, van alle sporttakken, van alle tijden. Als we het woord interland horen denken we spontaan aan voetbal. En de meest tot de verbeelding sprekende interland in het voetbal is wellicht België Nederland. Herinnert u zich die memorabele wedstrijd nog op het WK van 1994 in de Verenigde Staten waar de Belgen de Nederlanders verslaan met 1 – 0, doelpunt Philippe Albert. Of de mythische goal van Georges Grün in de kuip op 13 november 1985.

Interlands in de motorsportwereld, de Race of the Champions buiten beschouwing gelaten, zijn vrij uniek. Op 1 november en 8 december komt er een karting interland waarin België en Nederland het tegen elkaar opnemen. Het initiatief komt van Peter Hopmans.

“Na de karting in Ischgl kwam Mike Weerts, een acteur die meespeelt in de serie Voetbalvrouwen, naar mij toe met het idee om een interland België Nederland te organiseren" zegt Peter Hopmans. “Ik heb het idee wat laten rijpen en uitgewerkt. Op 1 november racen wij de thuiswedstrijd, op 8 december volgt de return. Het concept is simpel. In totaal zullen 16 teams, 8 Belgische en 8 Nederlandse, het in een race over twee uur tegen elkaar opnemen. De eerste drie van elk land scoren punten en wie het meeste punten heeft wint. De punten die zullen worden opgeteld stemt overeen met het aantal gereden ronden. Een leuk en tegelijk simpel concept."

De teams zijn een mix van bekende mensen uit de mediawereld en autosporters. “Voor België zullen onder andere Anthony Kumpen, Kris Wauters, Hilde Gijsbrechts, Dieter Troubleyn en ikzelf rijden. De Nederlandse selectie krijgt ook stilaan vorm. De thuiswedstrijd wordt gereden in Sint-Niklaas bij JPR Karting. In Nederland rijden we Tim Coronel. Iedereen is van harte welkom op 1 november. En achteraf verbroederen wij in discotheek Versuz."

Anthony Kumpen kijkt uit naar deze interland. “Het is een bijzonder leuk idee dat goed uitgewerkt is door Peter" zegt Anthony Kumpen. “Ik ken enkele Nederlandse rijders en heb in Ischgl enkele bekende Nederlanders leren kennen. In het voetbal wonnen we vroeger vaak tegen de Nederlanders maar de laatste tijd hebben onze Rode Duivels het moeilijk om nog een match te winnen. Laat de gemotoriseerde Duivels nu het goede voorbeeld geven!"

Ploegen

België: Peter Hopmans (Piloot), Hilde Gijsbrechts (Wittekerke/Het Park/ Zone Stad/Flikken), Christophe Stienlet (Wittekerke/Schuif Af/Ella),Heide De Grauwe (Wittekerke/Familie), Stoffel Bollu (Familie/De kotmadam), Anthony
Kumpen (Piloot: Winnaar 24u Zolder - Sterren op de dansvloer), Manfred Verbeke (Parijs-Dakar), Kris Wauters ...(Clouseau), Wim Soutaer( zanger), Edith Marin (Big Brother), Sarah De Backer (presentatrice), Rik Verheye (Ella)

Nederland: Mike Weerts (Voetbalvrouwen/Wolfseinde/Alles is liefde), Christa Meuleman (presentatrice), Daniël Boissevain (Gooische vrouwen/Wild romance), Koert-Jan De Bruijn (Goede tijden, slechte tijden), Charly Luske (Medien van De Wit), Tim Coronel (Race driver), Joep Sertons (Medisch Centrum West/Westenwind/Spijkerhoek), Willem Spaaij (Goede tijden,
slechte tijden), Dennis Van der Geest (71° Noord), Rob Kamphues (presentator), Rintje Ritsma (Europees en wereldkampioen schaatsen), Gaby Uljee (Parijs-Dakar).

Timing:
12u00 : Samenkomst BV's - BN'ers te Hasselt
13u30 à 14u00 : Aankomst JPR Karting (Europark Noord - St-Niklaas)
14u30 - 15u30 : Vrije trainingen JPR
16u00 : Kwalificatie (10 min.) JPR
16u30 - 18u30 : 2-uren race JPR
24u00 : Join us to Party @ Versuz Hasselt