Viage KRK-Racing team test nieuwe wagen

Vorige week donderdag reed de Mercedes SLS AMG GT 3 van het Viage KRK-Racing team voor het eerst op Zolder. Na afloop was iedereen enthousiast over de nieuwe wagen.

Raf Vanthoor : “Ik reed vorig jaar al met de wagen en enkele weken geleden hadden we een test op Le Castellet. Maar voor het eerst met de nieuwe wagen op Zolder rijden is toch een speciaal moment. Ik ben zeer tevreden met de eerste rondjes op Zolder. We reden met een basisafstelling, de komende weken moeten we de wagen meer en meer op ons maat afstellen."

Kris Wauters : “Ik kan me perfect aansluiten met mijn teammaat al had ik een klein probleempje. Een moer was losgekomen en de oplossing nam wat meer tijd in beslag dan gehoopt. Als je nieuw speelgoed hebt dan wil je daar de eerste keer zoveel en zolang als mogelijk mee spelen. Het was een goede, fijne eerste kennismaking met de Mercedes. Ik kijk al uit naar de officiële testdag nu donderdag in Zolder."

Anthony Kumpen : “De test was zeer geslaagd. De basisafstelling is er, nu is het de uitdaging om stap per stap vooruitgang te boeken. Het is een boeiend project dat nog maar begint. Donderdag wordt een belangrijke dag. Op het einde van de dag zou ik graag al een stap verder staan met het oog op de eerste wedstrijd van 10 april."

Koen Wauters : “Een nieuwe wagen, een nieuw project, nu is het aan ons rijders om het waar te maken. Dit is een nieuwe generatie van racewagen, een totaal nieuwe GT3 met heel veel mogelijkheden. In vergelijking met de Dodge Viper moeten we nu links leren remmen en kunnen we schakelen aan het stuur wat toch een stuk makkelijker is."