Viage KRK-Racing team zet verkenningswerk verder

Vandaag werd op Circuit Zolder de officiële testdag van het Belcar kampioenschap georganiseerd en uiteraard was het Viage KRK - Racing team op de afspraak. Anthony, Koen, Kris en Raf maakten kilometers met het oog op de openingswedstrijd van het kampioenschap, volgende week zondag. Na afloop van de testsessie sprokkelden we reacties.
Kris Wauters : "Vandaag werd duidelijk dat ik door de voorbije twee seizoenen niet zoveel te rijden toch wat achterstand heb op de andere jongens. Maar ik maak me daar niet druk om. Op zo'n testdag moet je proberen kilometers te maken en te wennen aan de wagen en op dat vlak ben ik zeer tevreden. Al begon de dag niet zo goed want de regen viel met bakken uit de lucht en de piste stond blank. Toen het stopte met regenen zijn we aan de testen begonnen en op het einde van de voormiddag voelde ik toch dat we al wat vooruitgang geboekt hadden. In de namiddag lag de piste er droog bij en groeide het vertrouwen ronde per ronde. Samenvattend kan ik zeggen dat we als team goed gewerkt hebben, het was een nuttige dag!"
Anthony Kumpen : "Wisselvallige omstandigheden als vandaag zijn enerzijds een nadeel om een wagen af te stellen maar anderzijds kan je op een natte omloop ook veel belangrijke info vergaren want het zal tijdens een wedstrijd ook al wel eens regenen denk ik. Ik ben tevreden over het geleverde werk maar als je me vraagt om te vergelijken met andere teams moet ik je het antwoord schuldig blijven. Je kan niet weten hoe ver de concurrentie staat en of ze met nieuwe of oude banden aan het rijden zijn. Dat is ook niet belangrijk, we moeten naar ons eigen kijken. Volgende week zal alles duidelijk worden tijdens het eerste raceweekend."
Koen Wauters : "Ik kan me aansluiten met dat wat mijn broer en teamgenoot Anthony zegt. We kunnen terugblikken op een probleemloze dag en hebben alweer enkele stappen in de goede richting gezet. Dat is het belangrijkste aan een testsessie."
Raf Vanthoor : "Het was een moeilijke maar zeer interessante dag vanwege de wisselvallige weersomstandigheden. Ik kan alleen maar zeggen dat ik super tevreden ben over hoe er vandaag in ons team gewerkt is."
Anthony en Kris steunen de actie Een Hart voor Limburg dat dit jaar geld inzamelt voor 42 projecten ten voordele van kinderen die maatschappelijk kwetsbaar zijn. Tot en met 4 april kan je bieden op één van de 20 ritten in een droomwagen op Circuit Zolder. Meer info op http://www.eenhartvoorlimburg.be/