Viage KRK – Racing start met ambitie

Zaterdagnamiddag om 16.00u starten de 24u van Zolder, dat is de vijfde van in totaal zeven wedstrijden van het Belcar kampioenschap. Uiteraard is ook het Viage KRK Racing team op de afspraak, niet met twee maar met één Mercedes SLS AMG GT3. Koen en Kris Wauters vormen samen met Raf Vanthoor en vijfvoudig winnaar van de 24u Anthony Kumpen team.

De 24u van Zolder is het jaarlijkse hoogtepunt van het Belcar kampioenschap, een wedstrijd waar iedereen naar uit kijkt. Het Viage KRK Racing team komt goed voorbereid aan de start. : "Twee weken geleden hebben we de Mercedes SLS AMG GT3 uitgebreid getest op Zolder" aldus Koen Wauters. "Het was een zeer geslaagde waar de focus lag op de remmen. We hebben nieuwe sensoren aangebracht waardoor we constant de temperatuur van de remmen in het oog kunnen houden. Als we de temperatuur respecteren kunnen we langere beurten rijden en verslijten de remmen niet zo snel. Door vroeger van het gas te gaan, gaan we ook economischer rijden en sparen we benzine en banden. Kortom, we hebben een aantal interessante dingen ontdekt zonder dat we daardoor aan intrinsieke snelheid moeten inboeten. En uiteraard geldt de regel, hoe minder we in de pitlane moeten zijn hoe beter. Als we daarin slagen moet een goed resultaat erin zitten. Maar er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen zodat we ons focussen op onze eigen koers met onze eigen tactiek. KRK staat al een tijd op eigen voeten, we hebben genoeg kwaliteit aan boord om van eigen sterkte uit te gaan. Dat zullen we ook doen."

Mister 24 Hours of Zolder is één van de teamleden en dan hebben we het uiteraard over Anthony Kumpen, sinds vorig jaar absoluut recordhouder van het aantal overwinningen in deze uithoudingsrace. "We starten vol vertrouwen aan deze etmaalrace" zegt Anthony Kumpen. "De laatste wedstrijd die we hier op Zolder reden wonnen we. Je hoeft niet noodzakelijk de snelste van het pak te zijn om deze wedstrijd te winnen. Ervaring en een goede tactiek zijn twee sleutelwoorden waarover je moet beschikken. Als je alle deelnames van alle rijders afzonderlijk optelt kom je op een duizelingwekkend aantal deelnames terecht, daar zal het dus niet aan liggen. Met mijn 5 zeges weet ik wat je wanneer moet doen om de koers naar je hand te kunnen zetten. Wat in het verleden lukte moet ook dit weekend lukken."

KRK zet dit weekend één wagen in, in plaats van de gebruikelijke twee. "De focus ligt op één wagen" zegt Kris Wauters. "Koen, Raf, Anthony en ikzelf zullen samen met ons homogeen team er alles aan doen om een goede prestatie neer te zetten. Uiteraard moet de wagen goed zijn en uiteraard mag je geen fouten maken. Lukt dat dan eindig je vrijwel automatisch in de top vijf en wie weet misschien nog wel beter. Fysiek moet ook alles in orde zijn maar bij alle vier de rijders zit dat wel goed en als ook de techniek ons niet in de steek wil laten zou dit een mooie editie van de 24u van Zolder kunnen worden. KRK is er klaar voor!"

"Ik sluit me volledig aan bij mijn teamgenoten" zegt Raf Vanthoor. "Ik hoop op een mooie wedstrijd zonder al te veel problemen en op een mooi resultaat. Samen met onze genodigden en partners die ons team al jaren steunen willen we er iets mooi van maken. Ik heb er alle vertrouwen in."