Viage KRK – Racing team wil seizoen in schoonheid eindigen.

Dit weekend wordt op het circuit van Francorchamps de zesde en tevens laatste wedstrijd van het Belcar kampioenschap 2011 gereden en uiteraard is het Viage KRK – Racing team aanwezig. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden zet het Limburgse team één Mercedes SLS AMG GT3 in in plaats van de gebruikelijke twee.

“Na mijn crash tijdens de vorige wedstrijd was de wagen van Kris en mezelf zwaar beschadigd" zegt Raf Vanthoor. “We krijgen de #8 niet tijdig klaar voor de wedstrijd van zondag. Om de wagen rijklaar te krijgen moet je rekening houden met ruim 200 werkuren en dat lukt dus niet. Het kan sneller maar dan moet je kunst en vliegwerk doen en dat komt niemand ten goede. Hoe jammer het ook is, Kris en ikzelf starten niet en zullen zondag in de box Koen en Anthony aanmoedigen."

“Wij hebben een heel dubbel gevoel over het seizoen tot dusver" zegt Koen Wauters. “De prestaties waren meestal best ok, één keer wonnen we, de Mercedes is goed maar we hebben vooral heel veel pech gehad. We zijn tevreden met onze derde plaats in de 24u maar tegelijk zijn we ook ontevreden want het had veel beter gekund. We hadden de derde wedstrijd van het seizoen in Francorchamps kunnen winnen maar we hadden niet genoeg brandstof aan boord en in de openingsrace van het seizoen was er dat losgekomen wiel. In plaats om te strijden voor de titel moeten we ons focussen om de wedstrijd proberen te winnen. Dat was zo de vorige wedstrijd en dat is nu ook voor de wedstrijd van nu zondag. Als we nu zondag een goed resultaat kunnen rijden dan houden we toch een beter gevoel over aan het seizoen dan dat nu het geval is. Dan eindig je op een positieve noot en kijk je anders naar het complete plaatje. Ik denk dat we een andere afstelling gaan proberen, dat is werk voor tijdens de vrije trainingen. Als die afstelling niet voldoet wel dan hebben we een alternatief achter de hand want tijdens de vorige wedstrijd in Francorchamps liep het best aardig. De opdracht is duidelijk, rijden voor wat we waard zijn. We willen op het podium staan en het liefst van al winnen!"

“Ik sluit me helemaal aan bij mijn teammaat" zegt Anthony Kumpen. “We willen winnen, zoveel is duidelijk. Laat het goede werk van dit seizoen nu eens eindelijk beloond worden. Zowel wij rijders als de volledige crew en omkadering hebben dit jaar hard gewerkt maar omwille van allerlei omstandigheden hebben we niet genoeg loon naar werken gekregen. Zondag moet het anders en willen we onze partners en het volledige Viage KRK – Racing team de zege schenken. We willen het seizoen afsluiten in schoonheid en zijn enkel tevreden met de overwinning."