Anthony Kumpen en EA op zoek naar de slechtste chauffeur van het land

De langverwachte game Need For Speed Most Wanted is eindelijk uit. Naast het maken van doughnuts, wheelies en het driften is er dit jaar nog een speciale actie verbonden aan deze game. Electronic Arts gaat namelijk voor Need For Speed Most Wanted op zoek naar de slechtste chauffeur in het echte leven. Hij of zij maakt kans op een Need For Speed-circuitinitiatie van levende legende autocoureur Anthony Kumpen!

Maar al te vaak zijn de moves & trics in de game Need For Speed onhaalbaar en gewoonweg niet toegelaten in het dagelijks verkeer. Je kan perfect jouw fantasie en rijkunsten etaleren in de game maar de werkelijkheid is vaak anders. Dan maak je er gewoonweg niets van. Helemaal niets mis mee: de Need For Speed Driving Aid is namelijk naar jou op zoek: Heb je een rijbewijs maar heb je in werkelijkheid toch nog wat hulp nodig om normaal te functioneren in het verkeer? Kan je voor geen meter parkeren en rijd je daarom soms urenlang een blokje om tot je een plekje vindt? Ben je een echte brokkenpiloot en hangt jouw autozijspiegel met enkel nog wat tape aan de wagen?

Dan ben jij diegene die we zoeken: Bewijs dat jij de slechtste chauffeur ooit bent en misschien krijg jij wel hulp van levende autolegende Anthony Kumpen! Ga naar de website www.ea.com/nl/nfs-actie en neem deel aan deze actie en misschien win jij wel een privé les op het autocircuit van Mettet met deze bekende autokunstenaar! Deze actie loopt van dinsdag 6 november 2012 tot en met zondag 25 november 2012. Aan de hand van een jury beslissen we wie de winnaar wordt en de titel ‘Slechtste Chauffeur’ verdient.

Verantwoorde fun:
“Uiteraard zijn we niet op zoek naar gehavende wagens en foto’s van ongevallen met zwaar gewonden. Deze passen absoluut niet binnen onze actie." geeft Veerle De Taeye, Senior Product Manager bij Electronic Arts mee. “Het gaat om kleine stomme ongevallen: blutsen in de deur, het omverrijden van paaltjes, pure onhandigheden die elke chauffeur al wel eens overkomen. Maar bij de ene al wat meer dan bij de ander. We willen onverantwoord rijgedrag zeker niet stimuleren of belonen. Daarom hebben we ervaren piloot Anthony Kumpen er ook bijgehaald: net om klunzige en misschien ietswat onzekere chauffeurs hun gebreken wat bij te schaven en wat verantwoorde fun te bieden op het circuit. Need For Speed Most Wanted blijft een game waar de fantasie met het rijden van snelle dure auto’s primeert en ligt heel ver weg van de werkelijkheid voor wie iedere dag rustig staat aan te schuiven in de file."

Anthony Kumpen beaamt: “De realiteit in de game en de werkelijkheid liggen vaak ver uit elkaar, ook hier bij Need For Speed Most Wanted – wat het plezier van het spelen natuurlijk niet wegneemt. Door aan deze actie mee te werken wil ik graag de pure werkelijkheid en moeilijkheid van het autorijden onderstrepen in combinatie met de juiste fun en behendigheid op het circuit."