PK Carsport vol vertrouwen richting Francorchamps

Derde raceweekend… derde omloop voor de Belgian Racing Car Series. Na Zolder en Dijon is het dit maal de beurt aan de mytische omloop van Spa-Francorchamps, waar in het kader van de Spa Euro Race de Belgische competitie voor GT-wagens te gast is. Met hun Audi R8 LMS van PK Carsport willen Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge maar een ding: hun leidersplaats in het kampioenschap behouden!

“Dit weekend wordt erg belangrijk voor het kampioenschap", valt Anthony Kumpen met de deur in huis. “We willen aan de leiding blijven en daarvoor zullen we veel punten moeten pakken, rekening houdend met het feit dat je in de BRCC niet alleen punten krijgt voor je resultaat in het algemeen klassement, maar ook voor de plaats in je klasse."

Na de overwinning in de openingsmanche in Zolder, had het trio bestaande uit Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge het toch wat moeilijker in Dijon. Ze eindigden er op een 4de plaats maar dat voldeed toch niet helemaal aan de verwachtingen van team en piloten. En hoe schat men de verwachtingen in voor deze derde confrontatie? “Ik denk dat Spa onze Audi R8 LMS wel moet liggen", aldus Anthony. “Vorige week hebben we nog kunnen vaststellen in de Blancpain Endurance Series dat de Aston Martin echt wel zeer snel is, maar ik denk dat we toch een podiumplaats waard zijn. We weten dat we op de rechte stukken terrein gaan prijsgeven, maar dankzij de uitstekende wegligging van de Audi R8 LMS moeten we dit op het meer bochtige gedeelte kunnen compenseren."

Net als Anthony Kumpen, kijkt ook Bert Longin ernaar uit om opnieuw in de Audi van PK plaats te nemen. De Leuvenaar staat trouwens voor een erg druk weekend aangezien hij zijn tijd zal verdelen tussen Assen - waar hij deelneemt aan de Porsche GT3 Challenge Benelux - en Francorchamps. Dit is meteen ook de reden waarom hij niet zal starten in de vrije trainingen, iets waar hij zich niet de minste zorgen lijkt over te maken. “Ik heb een blind vertrouwen in Anthony en het team om onze wagen perfect af te stellen", bevestigt Bert. “Het zal alleen een kwestie zijn van mijn rijstijl wat aan te passen, want het gaat toch om twee verschillende wagens, maar echt problemen zie ik niet. Deze Audi kent voor mij geen geheimen meer... Ik kan je garanderen dat we alles zullen geven en aan de start zullen verschijnen met het mes tussen de tanden."

Maarten Makelberge staat dan weer voor een nieuwe ontdekkingstocht. “We hebben twee dagen getest, maar het wordt voor mij wel de eerste race in Francorchamps met de Audi. Ik ken de omloop niet zo heel goed en de keren dat ik er heb gereden was bovendien in de regen. In 2011 ging ik er trouwens af in Combes, niet meteen een goede herinnering dus... Maar ik zal proberen om dit uit mijn geheugen te wissen en daarbij kan een podiumplaats, hét doel dit weekend, wellicht helpen", aldus een lachende Gentenaar.

In Dijon liet Maarten veelbelovende tijden optekenen tijdens de trainingen, maar tijdens de wedstrijd zelf had hij veel last met de banden, de zogenaamde “pick-up". “Nochtans voelde ik me tijdens de kwalificaties echt goed in de wagen", gaat Maarten verder. “Ondertussen begin ik meer en meer ervaring te krijgen achter het stuur van de Audi en dan volgt het vertrouwen vanzelf. Maar ik heb nog wel wat kilometers nodig, dus zal ik trachten om tijdens de vrije trainingen op vrijdag zoveel mogelijk te rijden. Persoonlijk wil ik zo snel mogelijk hetzelfde vertrouwen voelen dat ik had tijdens de trainingen in Dijon."

De nieuwkomer bij PK Carsport weet ook dat hij kan rekenen op de raadgevingen van zijn ploegmaats, die hun job als leraar best wel ernstig nemen. “Men mag toch niet vergeten dat Maarten nog niet veel ervaring heeft", benadrukt Bert. “Weet je, het probleem van de “pick-up" is iets wat hij voor Dijon gewoon niet kende. Je kan dus niet verwachten dat hij er op dezelfde manier mee omgaat als Anthony of ikzelf... Maar weekend na weekend leert hij bij en ik ben ervan overtuigd dat we beter moeten kunnen doen dan in Frankrijk."

Deel uitmakend van de Spa Euro Race meeting, kent de BRCC Endurance een wat ander tijdschema dan we gewoon zijn. Dit maal zal de wedstrijd over drie uren op zaterdag worden gereden, meer bepaald van 17u50 tot 20.50u. Voor het team PK Carsport en zijn piloten is het objectief duidelijk: zaterdag rond 21u op het podium staan!