Kumpen-Longin-Makelberge : "Wij zijn klaar !"

Zondag kent het Belgian Racing Car Championship 2013 - beter bekend onder de afkorting BRCC - zijn ontknoping in Zolder in het kader van de Belgian Masters. Met de Audi R8 LMS van het team PK Carsport, behoren Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge tot de titelkandidaten. En het minste wat we kunnen zeggen is dat de vertegenwoordigers van de Belgian Audi Club alles in het werk hebben gesteld om in de beste omstandigheden aan de start te komen!

“Wij willen deze titel pakken! Voor onszelf, voor onze sponsors en voor Audi!", stelt Bert Longin onomwonden als hem gevraagd wordt naar de ambities van PK Carsport in de aanloop naar de Belgian Masters, in de BRCC-finale. “Als ik de inspanningen bekijk van Audi Sport, die persberichten versturen over heel de wereld en die van de Belgian Audi Club dan toont dit aan dat zij echt wel belang hechten aan onze campagne. We trekken dus vol ambitie naar Zolder en het hele team is erg gemotiveerd. Zelfs Paul Kumpen zal dit weekend aanwezig zijn in de stand."

Enkele uren alvorens de definitieve balans wordt opgemaakt, blikt Bert Longin al een eerste keer terug op zijn seizoen. “Voor mezelf was dit een erg lang seizoen aangezien ik aktief was in meerdere kampioenschappen", legt hij uit. “Ik mocht al 15 keer op het podium... maar wees gerust de honger is niet gestild! Met onze Audi deden we in de BRCC niet slechter dan een 4de plaats, wat bewijst dat we altijd meespeelden vooraan. Het team PK Carsport is erg sterk, onze R8 LMS uitstekend, ondanks het feit dat het geen wagen van de laatste generatie betreft, en wij als piloten gaan ons helemaal geven."

Anthony Kumpen, die dit jaar heel wat kilometers heeft afgelegd in een Audi R8 LMS, wil uiteraard schitteren in “zijn" Zolder. Maar je hoort hem zeker nog geen victorie kraaien. “Het wordt een erg moeilijke wedstrijd... maar wel eentje die erg interessant zal zijn voor de toeschouwers", aldus de Hasselaar. “Er zijn nog vier teams in de running voor de titel en het zou wel eens een buitengewoon boeiende strijd kunnen worden tussen de Aston Martin GPR van Verbergt-Dupont-Redant, de Porsche van Bouvy-Coens-Grandjean, de Porsche van Derdaele-Heyer-Mattheus en onze Audi. Wij hebben echter wel een klein psychologisch voordeel want we wonnen hier in Zolder al de openingsmanche van het kampioenschap. Maar deze keer wordt het anders: de race duurt 3 uren en de strategie zal erg belangrijk zijn. Aanvallen is noodzakelijk, maar we moeten ook rekening houden met de mechaniek. We hebben al samen gezeten met onze ingenieurs om eens te bestuderen hoe we de zaken gaan aanpakken en we hebben qua strategie al een paar opties klaar... met de mogelijkheid om nog wat aan te passen tijdens de race zelf. Aangezien het reglement bepaalt dat we een bepaalde tijd moeten stilstaan bij een pitstop, kunnen we indien nodig zelfs dan nog wat afstellingen wijzigen. Ook daarover hebben we het uiteraard gehad. Kortom, wij zijn klaar voor de strijd en hebben alles voorhanden om voor de titel te gaan."

Met een overwinning in april, op dezelfde Limburgse omloop, heeft Maarten Makelberge, al een keer kunnen proeven van de overwinning. Dit maal wil de ploegmaat van het beroemde duo Kumpen-Longin de eerste titel in zijn nog jonge carrière pakken. “In tegenstelling tot de vorige race, toen ik wat ziek was, voel ik me nu topfit", verduidelijkt hij. “Fysiek ben ik er helemaal klaar voor. Dat de finale in Zolder wordt gereden, is voor mij zeker een voordeel aangezien ik hier de meeste ervaring heb. De omloop is technischer dan Francorchamps en ik voel me er ook meer op mijn gemak. Ik heb trouwens ook beslist om me dit weekend 100% te focussen op de race en me niet te laten afleiden door andere zaken, meer bepaald beroepsactiviteiten. Zoals geldt voor het hele team, zal ook ik alles geven om tot het eind mee te strijden voor de titel. Het zou een mooie beloning zijn, zeker als je weet dat we dit jaar niet van pech gespaard gebleven zijn. Zonder de lekke band in de Spa Euro Race en de elektronische problemen in het weekend van de 24 Uren van Spa, zou de situatie nu heel anders zijn... Maar goed, gewoon het onderste uit de kan halen en we zien wel waar het schip strandt."

Na de vrije trainingen op vrijdagnamiddag, staan zaterdag om 13u05 de kwalificaties op het programma. ’s Anderendaags, op zondag, wordt om 15u20 de start gegeven van de 3-uur durende race die zal beslissen over het kampioenschap en wellicht heel boeiend wordt om volgen. Dus... See you in Zolder!