Nascar Whelen Euro Series – 1. Valencia: “We willen vooraan meestrijden"

Dit weekend begint PK Carsport in het Spaanse Valencia aan een nieuwe uitdaging: de Nascar Whelen Euro Series. De Europese tak van het overbekende Amerikaanse Nascar-kampioenschap zit duidelijk in de lift, met heel wat hoogstaande teams aan de start. En hoewel PK Carsport een absolute nieuwkomer is in dit kampioenschap, koesteren ze toch grote ambities.

Op donderdag werd in Valencia een laatste oefengalop georganiseerd voor de teams in de Nascar Whelen Euro Series. Voor rijders Anthony Kumpen, Bert Longin, Maxime Dumarey en Neal Van Vaerenbergh meteen ook de eerste kans om hun machtige bolides over het Circuit Ricardo Tormo te sturen.

“Het was geweldig", grijnsde Longin achteraf. “Als je zo een twintig monsterlijke bolides samen over de rechte lijn hoort en voelt gaan, dan is dat toch bijzonder. Ik denk dat we best tevreden mogen zijn over onze laatste voorbereidingen. Op elk van de wagen hebben we een andere set-up gemonteerd, zodanig dat we zo snel mogelijk zoveel mogelijk gegevens wisten te verzamelen. Het zal ons helpen om tijdens het eigenlijke raceweekend competitiever te zijn."
Wat vooraan meestrijden, dat is van bij de start de bedoeling. “Dat is altijd de bedoeling van PK Carsport, ja", bevestig Anthony Kumpen. “Hoewel dit dus een volledig nieuwe uitdaging voor ons is. Dat was ook te merken deze ochtend. Met onze basis set-up zaten we toch op een paar seconden van de snelste jongens. Maar we hebben hard gewerkt en aan het eind van de dag klokte ik de vierde tijd, op minder dan een halve seconde van de snelste tijd. En de jongens die voor me stonden hebben allemaal pakken ervaring in de NWES. Bovendien kunnen we morgen nog een paar dingetjes uitproberen die ons sneller kunnen maken. We mogen dus een plaats bij de eerste vijf ambiëren, me dunkt. Winnen wordt hier moeilijk, maar dikke punten zitten er zeker in."

Kumpen en Longin rijden dit weekend elk twee races in de Elite 1. Hun wagen wordt in beide races van de Elite 2-klasse bestuurd door respectievelijk Maxime Dumarey en Neal Van Vaerenbergh. Deze laatste kroop in Valencia voor het eerst achter het stuur van de Nascar-bolide.

“Het was wel speciaal", lachte de 17-jarige Keerbergenaar. “En uiteraard heel verschillend van de kleine eenzitter die ik vorig jaar bestuurde. Maar na een uur had ik de wagen al grotendeels onder de knie. Aan het eind van mijn sessie had ik de tiende tijd neergezet, beide klassen door elkaar. Ik denk dat ik wel mooie dingen kan laten zien dit weekend."