Brands Hatch een stap in het onbekende voor PK Carsport

Bijna twee maanden na een heel succesvolle seizoensopener in Valencia trekt PK Carsport volgend weekend richting Brands Hatch voor de twee manche van de Nascar Whelen Euro Series. Ondanks het feit dat het team alle kampioenschappen aanvoert, weten Bert Longin en Anthony Kumpen niet helemaal waaraan ze zich op het korte Indy-circuit in Kent kunnen verwachten.

Bert Longin en Anthony Kumpen gedeeld leider in het Elite 1-kampioenschap, Neal Van Vaerenbergh op kop in Elite 2 en PK Carsport op de eerste twee plaatsen in het teamskampioenschap: hoeft het gezegd dat PK Carsport na afloop van het eerste weekend van de Nascar Whelen Euro Series tevreden huiswaarts keerde?
“Een betere start hadden we ons inderdaad niet kunnen inbeelden", glimlacht Bert Longin. “Maar als er één ding is wat we zeker niet mogen doen, dan is dat op onze lauweren rusten. De andere teams hebben sinds Valencia ruim de tijd gehad om te testen en te evolueren. Ik verwacht in Brands Hatch dus stevige concurrentie, zeker van rijders van het kaliber van Christophe Bouchut of Bas Leinders. Dat zijn er niet de kerels naar om bij tegenvallende prestaties jankend in een hoekje te kruipen."
De races worden tijdens het American Speedfest II afgewerkt op het net geen twee kilometer korte Indy-circuit van Brands Hatch. Dat heeft zo zijn gevolgen. “De kwalificaties zijn van primordiaal belang", aldus Longin, wiens wagen in Elite 2 door Jerry De Weerdt zal worden bestuurd. “Als je je niet bij de eerste vijf weet te plaatsen, dan is een goed resultaat al bijna uitgesloten. Vooral omdat er op het korte circuit eigenlijk slechts één echte inhaalmogelijkheid is, bij het aanremmen voor Paddock Hill Bend. Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen om opnieuw de pole te veroveren, maar dat is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Men mag niet vergeten dat dit kampioenschap nog heel nieuw is voor ons, en daardoor weet ik eigenlijk niet waaraan ik me in Brands Hatch kan verwachten. Het is nog altijd een beetje een stap in het onbekende. Maar goed, na onze resultaten van Valencia zijn we het aan onszelf verplicht toch enige ambitie te koesteren."
Niet dat PK Carsport in ideale omstandigheden richting Kent trekt. Chief Engineer Frederick Vrancken moet wegens familiale omstandigheden verstek geven en zijn afwezigheid maakt het er voor PK Carsport niet makkelijker op.
“In Valencia hadden we een moeilijke start van het weekend", herinnert Anthony Kumpen zich. “Maar door hard werken wisten we tijdens de testsessies gestaag vooruitgang te boeken. Toen was er echter één constante: het weer. Als de voorspellers gelijk krijgen, dan moeten we volgend weekend in Brands Hatch afrekenen met wisselvallige omstandigheden. Gezien ons gebrek aan ervaring, zal dat onze opdracht er zeker niet makkelijker op maken. Toch staan we er nu een pak beter voor dan twee maand geleden."
“Punten pakken wordt dus de opdracht, in alle kampioenschappen", besluit Kumpen. “Neal Van Vaerenbergh is er in Brands Hatch niet bij, dus Maxime Dumarey (nu derde in het kampioenschap, red.) kan zijn kans grijpen om plaatsen te winnen. Jerry De Weerdt zou ook goed voor de dag kunnen komen, want hij heeft al enige ervaring in de Nascar Whelen Euro Series."
Het American Speedfest in Brands Hatch is aan zijn tweede editie toe en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste evenementen op het legendarische Britse circuit. Monster Trucks, live optredens, car shows en uiteraard de Nascar-races zorgen voor een uniek evenement, dat ook voor Belgische fans makkelijk bereikbaar is. Brands Hatch ligt immers op minder dan een uurtje rijden van de Eurotunnel terminal in Folkestone. Meer info op www.speedfest.co.uk