"Dit probleem kunnen we oplossen"

Het openingsweekend van het Belcar Endurance Championship 2016 werd geen feest voor het PK Carsport-team. Een elektrisch probleem betekende een voortijdig einde van de eerste wedstrijd van het seizoen, een probleem dat minder eenvoudig op te lossen bleek dan op het eerste zich zou lijken.

De eerste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship 2016 was de eerste confrontatie tussen de tenoren van de Belgische endurance-racerij en met meer dan veertig wagens aan de start mag worden gesteld dat de Belgische titelstrijd opnieuw in een blakende gezondheid verkeert.

"Zolder zoals in de good old days, inderdaad", stelde Bert Longin glimlachend, al had de Leuvenaar voor het overige weinig redenen tot tevredenheid gehad. "Van donderdag tot zondag hebben we op de Wolf met een elektrisch probleem geworsteld. De batterij laadde niet op, wat meestal op te lossen is met het vervangen van de alternator. Dat was hier helaas niet het geval."

"Het was onmogelijk om het volledige potentieel van de wagen te benutten", gaat Longin verder. "Schakelen liep moeilijk, we hadden nooit het hele vermogen, en zo kan je dus niet competitief zijn. Heel jammer, want we willen heel graag voorin meedraaien in dit kampioenschap. Ik ben er zeker van dat dat met een goedlopende bolide heel goed mogelijk is."

"Maar eerst moeten we dit probleem oplossen", voegt Anthony Kumpen daar aan toe. "Ik ben er van overtuigd dat we daar met de hulp van de mensen van Avelon ook zullen in slagen. Al moeten we de wagen helemaal ontmantelen, dit euvel wordt tegen de volgende race weggewerkt."