Nascar Whelen Euro Series 2016 - 1. Valencia: "Nog meer richting succes groeien"

Dit weekend begint het PK Carsport-team op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia aan zijn derde seizoen in de Nascar Whelen Euro Series. Anthony Kumpen, Bert Longin, Gabriele Gardel en Stienes Longin starten met stevige ambities, waarbij enkel uitstekende resultaten ze helemaal tevreden zal stellen. Al blijven alle voetjes wel stevig op de grond.

Dat de Nascar Whelen Euro Series er beter voor staan dan ooit tevoren, moge duidelijk wezen. Met een paar extra teams, een paar nieuwe rijders van hoog niveau en een vol startveld van 28 wagens is het niveau voor 2016 nog wat meer gestegen.
"En als het niveau van het kampioenschap stijgt, moet je ook zelf groeien", stelt Anthony Kumpen grijnzend. "Daarom hebben we in de voorbereiding voor dit seizoen keihard gewerkt. Ja, ik wil dit seizoen opnieuw kampioen worden, net zoals twee jaar geleden. Zo een titel kan heel positieve gevolgen hebben voor een toekomstig programma in de Verenigde Staten. Mijn ervaring op de Amerikaanse ovals zal me dit seizoen trouwens goed van pas komen. Vooral dan op de ovals die wij gebruiken. Daar worden toch vier races afgewerkt en goede prestaties daar kunnen in de eindafrekening het verschil maken."
Ook Bert Longin wil zich in 2016 van zijn beste kant laten zien. Al blijft de Leuvenaar met beide voetjes op de grond. "Ik ben realist, ja", stelt Longin. "Al loopt het met de nieuwe wagen voorlopig heel goed, ik heb het afgeleerd om precieze cijfers op mijn verwachtingen te plakken. Wat niet wil zeggen dat ik geen ambities zou koesteren. Gezien het niveau van het kampioenschap is het behalen van een podiumplaats dit jaar al een meer dan uitstekende prestatie, me dunkt. Maar het wordt niet eenvoudig om zo een resultaat te behalen, dat kan ik je nu wel al vertellen."

PK Carsport wil het niet alleen in Elite 1 schitteren, ook de Elite 2-rijders rekenen er op zich in de kijker te kunnen rijden. "Ik teken direct voor de titel", aldus Stienes Longin, vorig jaar beste rookie van het kampioenschap. "Maar dat wordt helemaal niet makkelijk, zelfs al denk ik dat ik - gezien de ervaring van vorig jaar - sterker aan het seizoen begin dan in 2015. Ik wel nog wat aan snelheid winnen en dan zou er wel één en ander mogelijk moeten zijn. Al besef ik terdege dat de zwaarste concurrentie misschien wel van binnen ons eigen team komt."

Stienes' teamcollega, dat is uiteraard Gabriele Gardel. "Ik mis wel wat ervaring met deze wagens, maar over racen weet ik wel één en ander", aldus de voormalige FIA GT-kampioen. "Ik ben heel blij dat ik voor PK Carsport kan rijden dit seizoen, want Bert en ik, we hebben in het verleden al één en ander samen meegemaakt. Mijn eerste Nascar Whelen Euro Series-races, eind 2014, resulteerden al in een zege, het zou leuk zijn mocht ik dat dit seizoen een paar keer kunnen herhalen."

Tot slot geven we nog graag mee dat de wedstrijden in Valencia kunnen worden gevolgd via een livestream op de website van het kampioenschap.