Nascar Whelen Euro Series 2016 - 2. Venray "Dit wordt een belangrijk weekend"

Dit Pinksterweekend staat in het Nederlandse Venray de tweede meeting van de Nascar Whelen Euro Series 2016 op het programma. Op de snelste oval van Europa verdedigen de PK Carsport-rijders zondag en maandag hun uitstekende positie in het kampioenschap.
"Ik denk niet dat ik in mijn carrière ooit al op een maandag geracet heb", grijnst Anthony Kumpen bij het bekijken van de ietwat apart Pinkster-timing voor de tweede afspraak van de Nascar Whelen Euro Series. "Maar goed, dat zal ook wel lukken, zeker?"

'Het wordt in ieder geval een belangrijk weekend voor ons", gaat de leider in de Elite 1-tussenstand verder. "Met zijn bankingsgraad van 23 graden is Venray de snelste oval van Europa. Mijn oval-ervaring uit de States zal hier dus zeker van pas komen. Hier moeten we het verschil kunnen maken, belangrijke punten scoren en onze leidersplaats verstevigen. Het is sowieso een baan die me goed ligt. Vorig jaar lag ik hier duidelijk op kop, tot ik door een onhandige achterligger in één van de zwaarste crashes van mijn carrière werd meegesleurd. Maar toch wisten we met de spare car toch nog de tweede race te winnen."

Dat Kumpen als leider naar Venray trekt, boezemt vertrouwen in. "Ons doel is een tweede titel, dat hadden we al voor de start van het seizoen aangekondigd", gaat de Hasselaar verder. "Maar toch heb je een eerste race nodig om te weten of dat een realistisch doel is. Ik denk dat we in Valencia hebben bewezen dat dat zeker het geval is. Het is altijd goed om het seizoen te beginnen met winst, zeker op een circuit dat eigenlijk niet tot mijn favorieten behoort."

Winnen, dat deed ook Stienes Longin in Valencia. Tot twee keer toe zelfs, zodat hij ruim op kop staat in de tussenstand in Elite 2. "Ik moet toegeven dat dat, zonder dat ik het zelf wil, toch wat extra druk op mijn schouders legt", aldus de jonge Leuvenaar. "Maar goed, ik trek met dezelfde ambities als in Valencia richting Nederland. Podiumplaatsen moeten haalbaar zijn, maar ik ga geen grote risico's nemen om die absoluut te behalen. Het laatste wat ik wil is een nulscore na een crash of zo."

Longin krijgt in Elite 2 opnieuw het gezelschap van PK-teammaat Gabriele Gardel, de Zwitser maakt in Venray zijn debuut op de oval.

Vader Bert gaat een wat apart raceweekend tegemoet, want mist wegens ELMS-verplichtingen in Imola de eerste wedstrijd op zondag. "Na mijn vier-uursrace in Italië trek ik onmiddellijk naar Venray", legt Longin sr. uit. "Op maandag rij ik dan de warm-up en de tweede race. Goed, omdat ik de kwalificaties zal moeten missen, moet ik dus helemaal achteraan vertrekken. Ik ben niet van plan om domme dingen uit te halen, het zal dus rijden met het koppie worden."

Tot slot geven we nog graag mee dat de wedstrijden in Venray kunnen worden gevolgd via een livestream op de website van het kampioenschap.