PK Carsport bouwt feestje in Adria

Het vijfde weekend van de Nascar Whelen Euro Series op de Italiaanse Adria Raceway werd het meest succesvolle van het seizoen voor het team van PK Carsport. Drie van de vier races werden er gewonnen, Bert Longin scoorde een podium en Anthony Kumpen en Stienes Longin staan stevig aan de leiding in Elite 1 en Elite 2. Ook in de teamrangschikking werd uiteraard een uitstekende zaak gedaan. Wat kan een mens nog meer wensen aan de vooravond van de thuisrace in Zolder?

De meeting op de Adria Raceway is de eerste van twee play-off meetings waar dubbele punten te verdienen zijn. Anthony Kumpen en Bert Longin namen al in de eerste race de koe bij de horens en scoorden met een eerste en derde plaats het beste resultaat van het seizoen.

“Dit is misschien wel de belangrijkste zege van het seizoen", stelde een blije Kumpen, die van op de derde plaats was vertrokken en na negen ronden de leiding nam. “Bij het begin van de play-offs meteen dubbele punten pakken laat ons toe voor de resterende races wat strategie uit te dokteren. Het team leverde een perfecte wagen af. We wisten dat we niet de snelste waren in de kwalificaties, maar ik was er rotsvast van overtuigd dat we na een ronde of vijf naar voor zouden schuiven. En dat gebeurde ook. En het maakt me heel blij dat Bert ook op het podium staat, het doet deugd om zo een goed resultaat met je teammaat te kunnen delen."

Bert Longin, als zevende vertrokken, deelde uiteraard in de vreugde. “Al was het een heel lastige race, zeker bij de herstarts", aldus de Leuvenaar. “Overal werd er geduwd. Ook bij mij kwamen ze achteraan leunen, waardoor ik contact met Gabillon niet kon vermijden. Maar gelukkig bleef ik op de baan en kon ik op het laatst nog een podiumplaats veroveren. Ik ben heel blij met dit resultaat, het doet deugd na de tegenslag die we recent gehad hebben."

Al in de tweede race van het weekend werd de nieuwe, controlerende, strategie toegepast, maar dat betekende niet dat er geen uitstekende resultaten werden geboekt: Anthony Kumpen finishte als tweede, Bert Longin dankzij een geïnspireerd inhaalmanoeuvre vierde. Dat betekent dat Kumpen nu ruim op kop staat, met enkel nog de finale in Zolder te gaan. Longin klimt naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Ook in Elite 2 kon PK Carsport juichen. Gabriele Gardel pakte de pole positie in de #24 en in de eerste race wist de Zwitser die ook in een klinkende overwinning om te zetten. Kampioenschapsleider Stienes Longin stond bij de tweede race op het bovenste trapje, en weet zo één hand op de Elite 2-titel te leggen. Gabriele Gardel finishte als tweede, en mede door de zeges van Kumpen en Gardel op de eerste dag staat de #24 nu eerste in de teamrangschikking, op de voet gevolgd door de #11 van PK Carsport.

Op 8 en 9 oktober wordt de finale van het seizoen 2016 van de Nascar Whelen Euro Series afgewerkt, op het circuit van Zolder. De thuisomloop van PK Carsport zou nog wel eens voor wat meer feestgedruis kunnen zorgen…