NASCAR Whelen Euro Series 2017 - 2. Brands Hatch: We kijken er enorm naar uit

Dit weekend heeft op het Indy-circuit van het Britse Brands Hatch de tweede manche van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series plaats. Anthony Kumpen, Stienes Longin, Guillaume Dumarey en Justin Kunz zullen er voor overvolle tribunes hun uiterste best doen om het minder geslaagde openingsweekend in Valencia te doen vergeten.
Het gaat steeds beter met de NASCAR Whelen Euro Series. De Europese tak van de meest hoogstaande stockcar-competitie ter wereld telt dit weekend voor het eerst een Amerikaanse NASCAR-kampioen in zijn rangen: Bobby Labonte, NASCAR Winston Cup kampioen van 2000, bestuurt er een bolide van Alex Caffi Motorsport.
“Dat is een enorme waardering voor het kampioenschap", aldus regerende Europees kampioen Anthony Kumpen. “Labonte heeft bovendien wel wat ervaring met road courses. En hij is niet de enige nieuwkomer: ook drievoudig Champ Car vice-kampioen Bruno Junqueira maakt in Brands Hatch zijn NWES-debuut. Het bewijst dat het niveau van het kampioenschap steeds hoger komt te liggen."
Kumpen beleefde in Valencia niet meteen zijn beste weekend. Hoewel hij in zo goed als iedere sessie de snelste bleek, werd de Hasselaar door een domme manoeuvre van een andere rijder buitenspel gezet. “Ik denk niet dat de kerel in kwestie zo stom zal zijn om dat nog een keer te proberen", stelt Kumpen onomwonden. “De enige manier om een herhaling van zo een scenario te vermijden is door van op pole te vertrekken en weg te rijden van de rest. Ik zal me dus nog een beetje meer focussen op de kwalificaties, want ik wil dit weekend twee keer winnen. We hebben enkele weken geleden nog wat getest in Brands Hatch en toen bleek dat de snelheid waarover we in Valencia beschikten nog steeds aanwezig was."
Ook Stienes Longin blikt vol ongeduld vooruit naar de races in het graafschap Kent, al beseft de Leuvenaar dat een herhaling van zijn prestaties van Valencia – een podium in zijn allereerste race in Elite 1 – niet voor de hand ligt. “Net zoals voor Valencia leg ik me voor Brands Hatch geen druk op de schouders", aldus Longin. “Ik doe gewoon mijn best en zie wel waar ik uitkom. Het resultaat van Valencia kwam er ook deels door de incidenten in de race, dat besef ik. Indien ik hier opnieuw een top-5 plaats zou kunnen veroveren, dan zal ik heel tevreden zijn."
Longin kijkt net zoals de andere PK Carsport-rijders ontzettend uit naar het American Speedfest in Brands Hatch. “Dit is één van de topweekends van het jaar", stelt de Elite 2-kampioen van 2016. “Het is baan die me ligt, er is altijd heel veel volk en er komen ook altijd een pak vrienden en familie kijken. Top."
In Elite 2 is Justin Kunz de enige van het PK Carsport-duo die al over race-ervaring op de Britse omloop beschikt. Voor Guillaume Dumarey is het allemaal nieuw. “Ik heb wel deelgenomen aan de testdag van een paar weken terug", licht Dumarey toe. “Toen kon ik ontdekken dat het een supermooi circuit is, heel goed onderhouden. Ik heb me laten vertellen dat er ook ontzettend veel toeschouwers naar Brands Hatch afzakken, dus dat is zeker iets om naar uit te kijken. Ik heb me er sinds Valencia wat op toegelegd om me fysiek nog beter voor te bereiden, ik hoop daar dit weekend de vruchten van te plukken."
De races kunnen ook worden gevolgd via Fanschoice.tv (http://bit.ly/nweslive), volgens volgend uurschema:
Zaterdag 10 juni
Elite 1 Qualifying And Superpole: 10:20 AM CET
Elite 2 Qualifying And Superpole: 10:38 AM CET
Elite 1 Round 3: 2:25 PM CET
Elite 2 Round 3: 5:05 PM CET
Zondag 11 juni
Elite 1 Round 4: 2:30 pm CET
Elite 2 Round 4: 5:30 pm CET