Mid-Ohio: Kumpen toont zijn kwaliteiten in de NASCAR Xfinity Series

Dit weekend werd strijd geleverd op het scherp van de snee aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. In Mid-Ohio startte onze landgenoot Anthony Kumpen in de NASCAR Xfinity Series aan het stuur van zijn #46 LeasePlan Chevrolet Camaro van Precision Performance Motorsports. Op de road course, met andere woorden een klassiek circuit, reed de Limburgse tweevoudige kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series een verbeten race, die hem naar de top tien bracht, maar een doldwaze finale resulteerde uiteindelijk in een 16de plek.

Enkele dagen voor de start van de 24 Hours of Zolder, waar Anthony Kumpen een zevende recordzege kan behalen, racete Hasselaar Anthony Kumpen dus nog in de 22ste meeting van de NASCAR Xfinity Series. De Mid-Ohio Challenge was één van de drie wedstrijden op een klassieke omloop, dus niet op één van de zo typische Amerikaanse ovalen en toch werd het geen onbewogen weekend. Anthony Kumpen is dan ook de uitgelezen man om het verhaal van het weekend zelf te doen:

“Alles begon op vrijdag… of moet ik zeggen juist niets? Alle trainingen werden geannuleerd vanwege het noodweer, het leek wel of we ergens op een circuit in België zaten (lacht). We reden dus geen meter en dat is voor een rijder die de omloop niet kent, nu niet meteen een voordeel. Op zaterdag kregen we dan we een halfuurtje vrije training, maar ik kende amper de rempunten, zat nog helemaal niet waar ik wilde met de setup van de wagen, goed het was een moeilijke start van het weekend. Resultaat van dat alles: een 34ste startplaats. Maar ik ben geen opgever, ik was niet naar Mid-Ohio getrokken om 34ste te worden, dan kennen ze me daar in de VS nog niet goed. De start van de wedstrijd verliep goed, ik schoof enkele plekken op, maar ging dan meteen van de baan en verloor een ronde. Nog gaf ik niet op en mede dankzij een prima strategie van het team, pakten we de verloren ronde weer terug en bevond ik me naar het einde van de race toe in 9de stelling, opdracht volbracht leek het wel. Echter op enkele ronden van het einde, volgde een full course yellow, en het hele pak schoof weer samen. En toen brak de hel los, de botsautootjes waren er niks tegen. In die omstandigheden was zowel de eerste als de laatste plek mogelijk… Ik kreeg echter een tikje, en verloor wat plaatsen, waardoor ik als 16de over de meet kwam. Nu goed, we hebben een mooie race achter de rug en ik ben echt tevreden van mijn weekend. Nu komen we naar Zolder voor een 7de zege in de 24-uursrace in mijn achtertuin!"

Meer info?

http://www.nascar.com/en_us/xfinity-series.html