Vol vertrouwen richting Franciacorta

De NASCAR Whelen Euro Series is dit weekend aan zijn tweede afspraak van het seizoen toe, op het technische circuit van het Italiaanse Franciacorta. Na een degelijk seizoensbegin in Valencia vorige maand mikken de rijders van het PK Carsport team nu resoluut op het hoogste podiumtrapje.
Anthony Kumpen op een gedeelde tweede plaats in de tussenstand van Elite 1, Stienes Longin op een vierde: na afloop van de eerste NASCAR Whelen Euro Series-meeting van dit jaar was duidelijk dat er ook dit seizoen met de PK Carsport boys zal moeten worden rekening gehouden.
“Ja, Valencia heeft bevestigd dat we er goed voorstaan”, knikt Anthony Kumpen instemmend. “Maar in Franciacorta moet het nog net ietsje beter. Ik wil mijn eerste overwinning van het seizoen binnenhalen, dat moge duidelijk zijn. Ik kijk er al naar uit om in Franciacorta in actie te komen.”
Het PK Carsport team heeft bij de voorbereiding op deze tweede meeting van het seizoen op geen inspanning gekeken. “We hebben recent een testdag op het Italiaanse circuit afgewerkt”, legt Kumpen uit. “Vorig seizoen hadden we op de technische omloop nog wat gebrek aan tractie, dat probleem hebben we tijdens die testdag weten weg te werken. Positief, want we zullen er onmiddellijk moeten staan. De kwalificaties zien hier immers heel belangrijk.”
Voor dit weekend zouden de weergoden ook wel eens hun deel in de pap te brokken kunnen hebben, maar dat baart Stienes Longin geen zorgen. “Ook tijdens de testdag was het wisselvallig”, stelt de Leuvenaar. “Dat betekent dat we zowel in het droge, in de regen, of bij een opdrogende piste hebben kunnen rijden. We hebben tonnen data weten te verzamelen, en dat moet ons volgend weekend normaal gezien goed van pas komen om snel de juiste afstelling van de wagen te vinden.”
Ook Longin blikt positief vooruit naar de wedstrijden in Franciacorta. “Vorig jaar haalde ik hier een goed resultaat (derde in de tweede race, red.), ik voel me hier goed in mijn vel”, bevestigt Longin. “Opnieuw een podiumplaats, daar ga ik helemaal voor. Maar ik besef maar al te goed dat zoiets niet eenvoudig wordt.”
Een podiumplaats, dat zou ook de Elite 2-rijders van PK Carsport zeker plezieren. Felipe Rabello en Guillaume Dumarey konden na het openingsweekend in Valencia niet onverdeeld gelukkig zijn, al kwam dat soms door externe omstandigheden.
“Dat weekend is achter de rug”, blikt Dumarey positief vooruit. “Nu is het tijd voor Franciacorta. Het worden geen makkelijke races, want er is op die baan geen enkel rustpunt. De testdag van vorige week was heel positief: ik zat nooit eerder zo dicht bij de tijden van onze Elite 1-rijders. Dat opent perspectieven. Ik zal er alles aan doen om die snelheid ook dit weekend te ontwikkelen. Dat zal nodig zijn, want de top in Elite 2 is dit jaar veel breder geworden. In 2017 had je misschien vier rijders die een race konden winnen, nu zijn het er zeker tien. Dat betekent dat je hier in Franciacorta zeker op de eerste of tweede startrij moet kunnen kwalificeren om zege-ambities te mogen koesteren. Maar daar heb ik wel een goed oog in.”