Belcar: Hard werken beloond met zege

Met Bert Longin en Anthony Kumpen als teammaats heeft Tom Boonen in Francorchamps zijn eerste nationale zege uit zijn autosportcarrière behaald. In de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2018 reed het PK Carsport-trio met hun Porsche naar de overwinning in Klasse 1. Een prachtige beloning voor al het harde werk dat het team de afgelopen weken heeft geleverd.
Na een tegenvallende openingsmanche van het Belcar Endurance Championship werd bij PK Carsport alles uit de kast gehaald om de Porsche tijdig klaar te stomen voor de tweede race van het seizoen, een wedstrijd van drie uur op het circuit van Francorchamps.
“We moesten de wagen nog helemaal afstellen, maar tijdens natte of halfnatte vrije trainingen zijn de omstandigheden niet ideaal”, wist Kumpen te vertellen. “Daarom kozen we voor een basisafstelling, en hebben we ons behoorlijk goed uit de slag kunnen trekken.”
“In mijn openingsstint draaiden we voortdurend rondetijden bij de eerste twee uit onze Klasse 1”, vult Longin aan. “Ik ben met het mes tussen de tanden vertrokken, vastberaden om een mooie strijd te leveren. Dat is gelukt, ook voor Tom en Anthony. Toegegeven, zonder de pech van Dylan Derdaele hadden we allicht niet gewonnen. Maar na al de tegenslag die wij al op ons bord hebben gehad, mag het ook wel eens meevallen.”
Door een safety car-tussenkomst gaf Longin iets vroeger dan gepland het stuur door aan Tom Boonen. Die trok zich meteen aardig uit de slag. “Na de safety car verliep de herstart foutloos”, aldus Boonen. “Nadien kreeg ik meteen wat actie te verwerken, want de Porsches van Klasse 1 lagen allemaal heel dicht bij elkaar. Ik heb me goed geamuseerd, al betekenen zo’n duels wel dat de rondetijden niet altijd ideaal waren.”
“Maar goed, we hebben het gehaald”, vervolgt Boonen. “De jongens hebben de laatste weken heel hard aan de auto gewerkt, en in zo een momenten merk je dat je met een topteam te maken hebt. Op korte tijd hebben ze een competitieve topwagen aan de start kunnen brengen, ik ben heel trots op hen. En als je al die inspanningen dan kan belonen met een overwinning, dan is dat dubbel zo mooi.”
Opdracht volbracht dus, maar dat betekent niet dat ze PK Carsport op hun lauweren zullen rusten. “We hebben nog niet de snelste auto, maar we zijn wel bij de muziek”, besluit Kumpen. “Nu kunnen we de wagen verder laten evolueren.”
De volgende wedstrijd van het Belcar Endurance Championship wordt op 1 juli op Circuit Zolder afgewerkt.