Kumpen – Longin op zoek naar nieuwe zege.

Anthony Kumpen en Bert Longin gaan dit weekend samen met Vincent Radermecker in de Mosler MT900 van Gravity International op zoek naar een nieuwe zege in de 24u van Zolder. Anthony Kumpen kan alleen recordhouder worden met vijf zeges, bij Bert Longin kan de teller op vier komen te staan.

"En ik ben ervan overtuigd dat er een zege bij kan komen" aldus Bert Longin. "Belangrijk is dat Gravity International ervoor geopteerd heeft om maar één wagen in te zetten. Het voordeel daarvan is dat teammanager Willy Plas zich zo maar op één wagen hoeft te concentreren in plaats van twee tijdens de andere wedstrijden. Een tweede belangrijk element is dat we met drie in plaats van met vier rijders deelnemen aan deze wedstrijd. Met drie is zwaarder dan met vier maar het is belangrijk om de strategie die we willen toepassen te realiseren. Wij zijn supergemotiveerd en willen de tegenslagen van het seizoen uitwissen met een knalprestatie. De wagen waarmee we starten heeft vorig seizoen de 24u van Francorchamps en Zolder uitgereden, een bewijs dat de Mosler wel degelijk een betrouwbare wagen is. Als we dit weekend zouden winnen dan is het mijn vierde zege in Zolder, … allez … maak er maar vier en half van want ik hou het al 9 jaar uit met Anthony" besluit Longin al grappend.

Anthony Kumpen blikt tevreden terug op de testsessie. "We hebben het vooropgestelde testprogramma volledig kunnen afwerken, de resultaten waren zeer bevredigend. Als we van technische problemen gespaard blijven moeten we in staat zijn om vooraan mee te strijden. Deze etmaal race is superbelangrijk voor ons rijders, maar ook voor het team en de sponsors. 2008 is tot dusver op alle vlakken een pechjaar, een klinkende prestatie is welkom. Lukt het, dan zijn we weer vertrokken voor een reeks. Een zege is ook belangrijk om iedereen te blijven motiveren, waarmee ik zeker niet wil zeggen dat de motivatie ondermaats zou zijn. Maar winnen is zoveel beter voor het moraal dan moeten opgeven met pech. En over winnen gesproken, ik kan voor een vijfde keer winnen in Zolder en wil die zege op zak hebben voor mijn 30ste. Dus moet het er nu van komen."

Met een zege zou Anthony Kumpen alleen recordhouder worden in deze etmaal race. "Dat staat altijd leuk in de statistieken, het bewijst dat ik in de GTs nog weinig moet bewijzen. Neem er de 25 zeges in België nog bij en de 4 zeges in de FIA GT. Cijfers zeggen niet altijd alles, maar toch iets. Vooral de opgaves worden dan in het rood aangestipt. In het achterhoofd zit dan ook dat we een compleet slecht seizoen kunnen missen als kiespijn want anders zou het wel eens moeilijk kunnen worden om naar volgend seizoen een goed programma in elkaar te kunnen boksen. We weten dus wat ons te doen staat."