Kumpen-Longin-Radermecker zetten Sporza Mosler op pole.

Anthony Kumpen, Bert Longin en Vincent Radermecker starten zaterdagnamiddag om 16.00 u van uit pole positie in de 30ste editie van de 24u van Zolder. In de slotminuten van de ultieme kwalificatiesessie ging Anthony Kumpen de baan op en zorgde hij voor de ideale uitgangspositie. Een prestatie die zorgde voor niets dan tevreden gezichten bij Gravity International.

"Eindelijk kunnen we nog eens lachen" zegt een breed glimlachende Bert Longin. "Sportief gezien maakt het niet uit wie er van uit pole positie start maar extra-sportief is het altijd leuk voor de sponsors die dan meer aandacht krijgen en tegelijkertijd is het ook een boost voor het team. De ploeg van Willy Plas heeft uitstekend werk geleverd, op en top professioneel. Ze hebben gezorgd voor een goede afstelling van de wagen. De Mosler staat nu in 24u configuratie en is dus iets minder snel dan anders. En dan nog realiseren we de snelste tijd. Dat is leuk na alle tegenvallende dingen eerder dit seizoen."

Anthony Kumpen reed de snelste ronde en dat was aanvankelijk niet het plan. "We hadden afgesproken dat Vincent Radermecker de kwalificaties voor zijn rekening zou nemen. Het is zijn wagen, hij kent die tot in de puntjes en dus leek het ons logisch dat hij de kwalificaties zou afwerken. Hij begon gisteren prima en reed de tweede tijd. Vandaag sukkelde hij een beetje met de rembalans en stelde hij in de slotsessie voor dat ik even probeerde. Na een paar rondjes was de rembalans in orde, de daarop volgende ronde zette ik de snelste tijd neer. Leuk en echt teamwork. Vincent, Bert en ik hebben samen met het team goed en hard werk geleverd. We zijn er klaar voor."

Zaterdagnamiddag om 16.00 u begint Vincent Radermecker aan de etmaalrace in Zolder. 24 u later hoopt het team op de hoogste podiumtrede te staan.