PK-Carsport beleeft andermaal moeilijk weekend

NOGARO. Het FIA GT-kampioenschap was dit weekend aan zijn achtste en op twee na laatste weekend toe. In de schaduw van de Pyreneeën troffen de snelste GT-teams van Europa elkaar voor een race op de technische moeilijke omloop van Nogaro. PK Carsport beleefde er in het begin van het seizoen een goede testsessie en het team wilde met die ervaring en de goede races van de afgelopen weken een degelijk resultaat neerzetten. Met een zesde plek in de kwalificaties zag alles er goed uit, maar een startmotor die tijdens de race dienst weigerde, gooide roet in het eten.

Op zaterdag kregen de teams naar goede gewoonte twee sessies van 80 minuten om de wagens af te stellen, alvorens aan de kwalificatie te beginnen. Anthony Kumpen en Bert Longin waren bijzonder opgetogen na de eerste vrije sessies in Frankrijk. “Het loopt inderdaad naar wens, de Saleen SR7 is hier echt snel en ik denk dat we met de eersten kunnen wedijveren", klonk Anthony Kumpen optimistisch. “Maar laten we even de kwalificaties afwachten en zien wat het resultaat daar is."

Uiteindelijk reed Kumpen in een fel bevochten sessie naar de zesde plek. “Maar dat is zeker een goed resultaat", weet Longin. “Anthony was zeer snel in de aanvangsfase en het verschil met de pole-positie was niet groot. Bovendien houden we enkele toppers, zoals de regerende kampioenen achter ons. Opnieuw een bewijs dat de wagen zeker niet slecht is en we potentieel hebben."

Jammer genoeg verliep de race niet zoals verhoopt. Na een degelijke start van Kumpen weigerde de wagen na de eerste pitstop alle dienst. De startmotor van de Saleen zorgde voor problemen en Longin raakte slechts na één ronde weer op weg. Longin zette vervolgens een sterke stint neer, reed opnieuw richting de top-10, maar na de tweede verplichte stop was het over and out voor het team uit de omgeving van Hasselt. De startmotor had definitief de geest gegeven.

Bert Longin en Anthony Kumpen werken nu naar de volgende afspraak in Zolder op 18 en 19 oktober, waar zowel de Belgian GT als de FIA GT op het programma staan.