PK-Carsport sluit seizoen zegevierend af

SAN LUIS, ARGENTINA. Bert Longin en Anthony Kumpen wonnen in San Luis, Argentinië, de afsluitende race van het FIA GT-kampioenschap 2008. Bert Longin kon enkele minuten voor het einde van de race de eerste plaats van Mike Hezemans overnemen en zo kregen we een eerste zege voor PK Carsport, voor de Phoenix Corvette van Gollin – Hezemans en de Belgische SRT Corvette van Soulet – Ledesma.

Bert Longin en Anthony Kumpen kwamen eerder deze week in Argentinië aan, voor de laatste race van het FIA GT-kampioenschap. “De omloop is fantastisch, nog beter dan verwacht. We kijken echt naar onze eerste rondjes uit", geeft Bert Longin op woensdag al mee.

Bert Longin en Anthony Kumpen werkten een sterke kwalificatie af voor de laatste wedstrijd van het FIA GT kampioenschap in San Luis. Na de beide vrije oefensessies waren beide rijders uitermate tevreden met de set-up van de Saleen SR7. “We hebben samen met de jongens van het team prima werk geleverd. De wagen voelt echt perfect aan. We hadden een klein probleempje met een waterleiding en even later kwam er en wiel los, maar de rest was werkelijk perfect", aldus Anthony Kumpen.

Tijdens de kwalificatie reed Bert Longin de Saleen SR7 naar een vijfde plek, wat het beste voor de race van zondag liet verhopen.

Bert Longin nam de start en hij kon zich voortdurend in de top-5 handhaven. Op een zeer hete en veeleisende piste groeide de Leuvenaar naar zijn beste niveau. Na zijn stint was het aan Anthony Kumpen, die eveneens een prachtig race afwerkte en de Saleen naar de tweede plek reed. Bert Longin mocht dan de laatste stint van het seizoen voor zijn rekening nemen en op goed 10 minuten van het einde kon hij zijn Nederlandse ex-ploegmaat Mike Hezemans verschalken. Meteen lag de weg naar de eerste zege van het seizoen open.

Op een druk bijgewoonde persconferentie straalden de beide Belgische rijders Kumpen en Longin. “We zijn zeer gelukkig; dit seizoen is niet het makkelijkste geweest en toch sluiten we zowel in FIA GT als in Belgian GT het jaar winnend af. Dit is meteen ook een stevige opsteker voor het seizoen 2009 dat toch al voor de deur staat. Laten we hier afsluiten en het team, al de jongens, onze partners en sponsors, onze families en supporters voor hun blijvende steun en medewerking bedanken. Op naar 2009!"