PK Carsport klaar voor het seizoen

Aanstaande zondag start in Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone het FIA GT kampioenschap oftewel het wereldkampioenschap voor GT wagens. Het kampioenschap omvat dit jaar 8 wedstrijden. Na een lange periode van onzekerheid komt Anthony Kumpen ook dit jaar aan de start. Kumpen vormt team met de vice-kampioen FIA GT van vorig jaar, de Nederlander Mike Hezemans. PK Carsport is het team dat de Corvette C6-R prepareert.

"Iedereen is klaar om te knallen" opent Anthony Kumpen meteen het gesprek. "We hebben enkele weken geleden goed getest in Paul Ricard om dan de motor naar Amerika te versturen voor een compleet nazicht. De versnellingsbak is gereviseerd, de ophanging is in orde, de Corvette C6-R staat te blinken in onze ateliers. Dinsdagnamiddag hebben we pilotenwissels geoefend, het kriebelde bij iedereen. We staan te trappelen om eraan te beginnen en gaan resoluut voor de titel."

Het seizoen begint dit jaar in Silverstone, een circuit dat Mike Hezemans ligt. "In 2006 en 2007 realiseerde ik er de pole, alleen in de wedstrijden kwam het er niet altijd uit, deels door pech, deels door een iets langzamere teamgenoot. Dit jaar rijd ik met Anthony. We kennen elkaar door en door, zijn beiden snel … het zit gewoon goed. Silverstone is een uitdagend circuit, net als Le Mans … echt een circuit waar je voluit kan gaan, waar je kan scheuren. Dat heb ik veel liever dan een trager circuit zoals bijvoorbeeld Adria."

De afgelopen weken hebben Mike en Anthony hard aan hun conditie gewerkt. "Dagelijks lopen en fietsen en regelmatig naar de fitness, daar ben ik de voorbije twee weken mee bezig geweest. Conditioneel ben ik top, Mike staat even scherp. Gooi een brood naar ons en je krijgt kruimels terug" grinnikt Anthony Kumpen.

In een wereldkampioenschap ligt de lat hoog, is de concurrentie niet van de poes. Dat is dit seizoen niet anders. "De grootste concurrent voor mij is het Vitaphone team" aldus Mike Hezemans. "Ze zijn niet altijd de snelste van de bende maar ze zijn heel regelmatig en pakken altijd punten. Ook in de 24u wedstrijd zijn ze steeds vooraan terug te vinden. Regelmaat is belangrijker dan pure snelheid wil je een titel pakken. De voorbije jaren pakte ik veel punten in de tweede seizoenshelft en liet ik wat punten liggen in de eerste wedstrijden. Dat moet veranderen, te beginnen nu zondag in Silverstone."