Hezemans – Kumpen willen scoren in Adria

Twee weken na de openingswedstrijd in Silverstone wordt zaterdag in het Italiaanse Adria, een gemeente in de provincie Rovigo, de tweede manche van het FIA GT kampioenschap gereden. Anthony Kumpen en Mike Hezemans willen er beter doen dan hun vierde plaats in Silverstone. Met minder dan een podium zijn ze niet tevreden.

Mike Hezemans won vorig jaar in Adria. Toch loopt hij niet echt warm voor deze wedstrijd. "Het circuit is een drama. Ik vind het maar niks" zegt Mike Hezemans. "Het is niet omdat ik er vorig gewonnen heb dat ik het leuk moet vinden. Je kan het vergelijken alsof je met een wedstrijdkart gaat rijden op een indoor kartingbaan. Je vliegt toch ook niet met je helikopter in je woonkamer? Het is jammer want er zijn toch mooie en betere circuits in Italië dan dat van Adria. Neem nu Monza of Imola. Daar kan je tenminste racen. Dit circuit is voor wagens die de motor achterin hebben liggen. Maserati’s en Saleens zijn hier normaal gezien in het voordeel. En toch hebben we vorig jaar gewonnen ja. Toen hadden we een goede afstelling, we gaan die dit jaar ook proberen te vinden."

Het is een publiek geheim … de rijders van het PK Carsport team zijn razend ambitieus. En ook al loste openingswedstrijd de hoge verwachtingen niet helemaal in, in Adria willen ze minstens het podium halen. "Voor het seizoen hebben we aangekondigd dat we elke wedstrijd aanvatten met de intentie om te winnen. Dat is nu niet anders" zegt Anthony Kumpen. "Ik sluit me aan bij Mike als hij zegt dat wagens met een motor achterin in het voordeel zijn maar zijn zege van vorig jaar toont aan dat de Corvette hier ook uit de voeten kan. Waarom zou dat dit jaar anders zijn? Getest hebben we niet meer, daarvoor was de tijd tussen beide wedstrijden te kort. De wagen is wel volledig nagekeken en die controle was ok. Adria is speciaal in die zin dat het gedeeltelijk een avondwedstrijd is. We starten om 20.00 u bij daglicht en eindigen bij kunstlicht om 22.00 u. Liefst op het podium en als het even kan op de hoogste trede."

Zaterdagmiddag worden de kwalificaties gereden. Anthony Kumpen neemt die voor zijn rekening net als de start van de wedstrijd.